Zmrtvýchvstání Tatranu v Lubné

 

Sváteční středa byla ve znamení dvou semifinálových utkání okresního poháru dospělých. Předčasným finále asi byl souboj Tatranu Rakovník (2. místo v okresním přeboru) na hřišti Baníku Lubná (1. místo v okresním přeboru). Tento zápas přinesl neskutečnou a málo vídanou zápletku, kterou řada fanoušků ani neviděla, protože v 89. minutě opustila, za stavu 3:1 pro Baník, lubenský fotbalový areál. A tím přišla o neuvěřitelné zmrtvýchvstání hostujícího Tatranu.

 

Lubná – Tn. Rakovník 3:3 (2:0) pk 4:5

Od prvních minut sice Tatran držel víc míč na svých kopačkách, ale dobře bránící Baník ho do šancí nepustil. Ani k ohrožení Herinkovy branky. Domácí vsadili na rychlé brejky, což jim vycházelo. Ve 12. minutě hosté chybovali v rozehrávce. Trejbal utekl a po kličce A. Benešovi zakončil do prázdné branky – 1:0. Chvilku na to mohl, po úniku, zvýšil Varyš, ale A. Beneš skvělým zákrokem míč vykopl. Ve 35. se strhla u rohového praporku mela, po které klidně mohl sudí Nejedlo vyloučit po jednom hráči na každé straně, ale vše vyřešil žlutými kartami. Hned za minutu domácí opět utekli a Hranai parádním obstřelením nedal A. Benešovi šanci. Tatran poprvé ohrozil Herinka až ve 38. minutě, ale zkušený domácí brankář robinsonádou vyrazil střelu Jana Husáka.

Do druhého poločasu vstoupili hosté opět se snahou zdramatizovat zápas, což se jim povedlo v 57. kdy si na rohový kop naskočil Laki, a byť byl tísněn, tak zátylkem poslal míč do sítě – 2:1. Chvilku na to mohl z trestného kopu srovnat J. Beneš, ale míč otřel jen o břevno. V 68. udeřili opět domácí, když centrovaný míč Hranai netrefil, ale za ním stojící Kollár hlavou zamířil přesně k tyči – 3:1. Tatran neskládal zbraně, ale domácí velice dobře bránili. V 89. minutě Tatranu nahrály dva faktory. Nejprve vystřídal, za potlesku diváků, domácí zkušený stoper Polák a následně hrubkou hostům pomohl zkušený Pavel Kollár. Varyš rozehrál Kollárovi roh na krátko. Ten mu ale vrátil míč zpět. Samozřejmě do ofsajdu. Tatran toho využil. Přišel dlouhý nákop. Kollár chyběl v defenzivě. Jan Husák se proháčkoval nekompletní obranou. Předložil míč J. Benešovi, který zakončil do prázdné branky – 3:2. Domácí rozehráli. Brabec místo aby poslal míč po lajné dopředu, tak jej zakopl do autu. Míč si vzal Laki. Dlouhým vhazováním jej vrátil před domácí branku, kde míč dvakrát propadl až k J. Benešovi, který srovnal a vynutil si penaltový rozstřel – 3:3.

Do této loterie šli psychicky lépe naladění hosté, což se nakonec projevilo v celkovém výsledku. V první sérii uspěli jak A. Beneš, tak Varyš – 1:1. Druhá dopadla stejně. Dolák ani Trejbal nezaváhali – 2:2. Ve třetí nejprve Herink vychytal Jakuba Husáka a hned poté A. Beneš Kříže. Ve čtvrté sérii suverénně proměnil Jan Husák. Na střelu Košťála si A. Beneš sáhl, ale vyrazit ji nedokázal – 3:3. Pátou sérii obstarali J. Beneš a Kollár, kteří nezaváhali, a tak se šlo do náhle smrti – 4:4. Hosté „vypustili“ k penaltovému bodu mladíčka Lukáše Vondrušku. Herink si sice na jeho střeli sáhl, ale míč nakonec v brance skončil. Tíha okamžiku dolehla na Brabce, jeho pokus A. Beneš vyrazil a Tatran, byť byl tři minuty od vyřazení, tak nakonec slavil šťastný postup do finále – 4:5.

Lubná: Herink – Brabce, Polák (89. Karfus), Kollár, Klíma – Varyš, M. Torač (61. Kříž), Trejbal, Mareš (89. Klik) – Hranai (75. Košťál), Henzély. Trenér: Jiří Týče.

Tn. Rakovník: A. Beneš – Laki, J. Beneš, J. Kučera, Vondruška – Jan Husák, Kokšal, Jelínek (81. Klimov), Jakub Husák – Špimr (81. Bucek), D. Dolák. Trenér: Václav Eck.

https://eu.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/11431499