Tatran ukázal lepší ofenzivní sílu

Tatran Rakovník – FC 05 Zavidov 3:0 (0:0)

Ve čtvrtek večer sehráli další přípravné utkání fotbalisté Tatranu a Zavidova. Hrálo se pod umělým osvětlením na umělé trávě. Trenér domácích Václav Eck řešil před zápasem problémy se sestavou, protože mu na poslední chvíli vypadli tři hráči, a tak s pomocnou rukou přišel pustovětský Petr Holeček a kněževeský Jan Vrábík, který patřil k nejlepším hráčům na hrací ploše.

První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl. Obě mužstva chybovala v rozehrávce a celkově byla hra rozháraná. Zavidovští těžili hlavně z rychlostních typů – Neveďala, Horváta a Devery ml., ale obrana zelenobílých stačila vždy nebezpečí uhasit. Dvakrát už to vypadalo, že půjde Neveďal sám na A. Beneše, ale jednou skluzující Vrábík a podruhé Jelínek na dlouhou nohu odvrátili míč na roh. Tatran o sobě dal vědět v závěru poločasu. Nejprve Bucek přesným centrem našel Špimra, který byl sám před A. Krausem, ale zakončil slabě. Podruhé, když se do míče za vápnem opřel Jan Husák, ale těsně minul pravou tyč zavidovského brankáře.

Druhý poločas přinesl překvapivou herní převahu domácích, kteří zpřesnili kombinaci a ovoce na sebe nenechalo dlouho čekat. A. Kraus poslal odkopem míč do autu. Domácí rychle rozehráli. Přenesli hru, aby Jelínek posunul míč na Doláka, který se protáhl do vápna a obstřelil vyběhnuvšího A. Krause – 1:0. Chvilku na to mohl zvýšit J. Beneš, který šel sám na A. Krause, ale ten bravurním zákrokem situaci zachránil. Za okamžik se situace opakovala. Tentokrát ale J. Beneš zavidovského brankáře prostřelil – 2:0. Vedení domácích mohl pojistit Holeček, ale také nastřelil vyběhnuvšího A. Krause. Poslední slovo tak měl J. Beneš, kterému stačilo pouze nastavit placírku a zakončit do odkryté branky – 3:0.

Tn. Rakovník: A. Beneš – Klymov, Vrábík, J. Beneš, J. Kučera – Bucek, Dolák, Jelínek, Jan Husák – Špimr, Holeček. Trenér: Václav Eck.

Zavidov: A. Kraus – Diepold, P. Vitner, Pšenička, Jelínek – D. Štiller, Devera ml., Matějka, Tran – Neveďal, Horvát. Hokejově střídali: Koc, Bohuslav, Paul a Hvězda. Trenér: Daniel Devera st.

https://eu.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/11145308