V závěru přišli o dobrý výsledek

Tatran Rakovník – Baník Švermov 2:3 (1:1)

Ve čtvrtek večer sehráli první přípravné utkání fotbalisté Tatranu Rakovník (II. třída OP), kteří na své umělé trávě změřili od 19.30 hodin síly s Baníkem Švermov (I. B třída). Tým domácích postrádal několik opor – Havel, Hájek, Špimr, A. Beneš, Rous a Nguyen. Přesto se tým dokázal dát dohromady a odehrát solidní utkání.

Prvních třicet minut přineslo vyrovnanou hru, ale do šancí se týmy moc nedostávaly. Jako první udeřili domácí. D. Dolák krásnou uličkou vysunul na pravé straně rozběhnutého J. Beneše, který vnikl do vápna a přízemní křížnou střelou nedal brankáři šanci – 1:0. Chvilku na to mohl zvýšit D. Dolák, ale v tísni nastřelil jen vyběhnuvšího brankáře. Závěr poločasu patřil hostům. Ti mohli srovnat po brejku, ale Zaspal unikajícímu útočníkovi na poslední chvíli míč vypíchl na roh. Přesto se hosté dočkali ve 41., kdy byl M. Červený krátký na střelu z deseti metrů – 1:1.

Vstup do druhé části zelenobílým nevyšel. Po chybné rozehrávce přišel trest a hosté otočili vývoj – 1:2. Dalších deset minut byli domácí pod tlakem, ale přežili jej bez újmy. Zhruba po hodině hry D. Dolák vysunul Jelínka, který s přehledem zakončil – 2:2. Další minuty přinesly vyrovnaný fotbal. Když se se zdálo, že se týmy rozejdou smírně, tak v 90. minutě přišla nedůslednost domácích, kterou hosté využili – 2:3.

Tn. Rakovník: M. Červený – Zaspal, M. Kučera, J. Kučera, Vondruška – Jan Husák, Kokšal (46. Holeček), Jelínek, Jakub Husák – D. Dolák, J. Beneš (72. Bucek). Mužstvo vedl hrající asistent: Martin Kokšal.

https://eu.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/11119651