Tn. Rakovník – Pustověty 4:1 (0:1)

Jan Beneš s Bethelem rozhýbali hru

V dalším kole okresního přeboru přivítali zeleno-bílí nevyzpytatelný tým Sokola Pustověty, který se na podzim prezentuje velmi slušným fotbalem. Domácí trenér Václav Eck měl velké problémy se sestavou, když mu chyběli Dolák, Hájek, Zaspal, Vondruška, Martin Havel, Bucek, Fidler, Trefný, Šíma a Sedláček. Jan Beneš přijel na utkání až v 50 minutě, a tak na lavičce náhradníků byl od úvodního hvizdu pouze zkušený Bethel.

První poločas přinesl fotbal nevalné úrovně. Obě mužstva hrála pomalý a opatrný fotbal bez běhání. První vzruch přišel ve 35. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Šimon a hlavou otevřel skóre – 0:1.

Začátek druhé části měl stejný obrázek. Diváci se nudili. Až do příchodu Jana Beneše a Bethela na hrací plochu v 62. a 65. minutě se domácí trápili. Pak se ale hra změnila k nepoznání. Hráči začali běhat a náhled Pustověty nevěděly, kam dřív skočit. V 72. zatáhl po levé straně míč Jan Husák. Přesným centrem našel Jana Beneše, kterému stačilo nastavit placírku a z bezprostřední blízkosti překonat svého bratra Michala hájícího pustovětskou branku – 1:1. Za sedm minut pustovětský brankář Michal Beneš podrazil v pokutovém území Jana Beneše, který následně z penalty otočil vývoj – 2:1. Tatran ovládl hru. Minutu před koncem se dostal ve vápně k míči zkušený Bethel. Kličkou se zbavil obránce a levačkou propálil M. Beneše – 3:1. V první minutě nastavení si na kolmici naběhl Jan Husák a mazácky obstřelil bezmocného M. Beneše – 4:1.

Tn. Rakovník: A. Beneš – Špimr (65. Bethel), M. Kučera, J. Kučera, Jakub Husák – Rous, Kokšal, Jelínek, Nguyen, Jan Husák – Marek Havel (62. J. Beneš). Trenér: Václav Eck.