Tn. Rakovník – Lubná 4:2 (1:2)

Šlágr kola přinesl velmi dobrý fotbal

V sobotu byl na programu šlágr kola okresního přeboru. Třetí Tatran přivítal na svém hřišti druhý Baník Lubná, který dosud neprohrál. Domácí trenér Václav Eck měl k dispozici téměř kompletní kádr, včetně dvou posil, které byly přivedeny na poslední chvíli – osmnáctiletý Lukáš Vondruška z Kněževsi a zkušený Martin Kokšál. Chyběli pouze Marek Kučera, Jan Beneš, David Šíma a Jan Trefný.
Baníkovci vlétli do zápasu bez bázně a hany. Domácí měli velké problémy s jejich rychlostními typy a byli potrestáni. Po deseti minutách A. Beneše překonal Sogbo a za dalších pět minut také Hranai – 0:2. Chvilku na to šel sám na A. Beneše Varyš, ale zůstal hoden své pověsti a neproměnil. Domácí zvýšili pohyb a po půlhodině se vrátili do zápasu. D. Dolák se protáhl přes Kříže a Kollára do vápna, kde jej srazil Brabec a sám postižený z penalty snížil – 1:2. Klíčové okamžiky přišly v závěru prvního poločasu a v úvodu druhého. Do přestávky se do dvou vyložených šancí dostal Varyš, ale A. Beneš bravurními zákroky lubenského rychlíka vychytal. Když už byl překonán, tak mu po střele Trejbala pomohla tyč. V úvodu druhé části měl gól na hlavě Hranai, ale A. Beneš opět neskutečným zákrokem své spoluhráče podržel. A tak přišel trest. V 55. minutě se podruhé trefil D. Dolák a o dvě minuty později se při svém debutu premiérově v zelenobílém dresu trefil střídající Lukáš Vondruška – 3:2. Zápas dostal nový náboj. Hostům se podařilo srovnat po hodině hry, kdy se dostal Trejbal před A. Beneše a mazácky ho obstřelil – 3:3. Klíčový okamžik přišel v 78. minutě, kdy střídající Jan Husák dorazil Herinkem vyraženou střelu Jakuba Husáka – 4:3. Utkání s velkým přehledem odřídila trojice Jakub Doubrava – Jan Červený, Jiří Sabo.

Tn. Rakovník: A. Beneš – Zaspal, Martin Havel, Hájek, J. Kučera (46. Vondruška) – Rous (69. Jan Husák), Kokšal (76. Nguyen), Jelínek, Jakub Husák – Špimr, D. Dolák (86. Marek Havel). Trenér: Václav Eck.

Fotogalerie z utkání od Davida Svobody