TATRAN – FC 05 Zavidov B 3:1 (2:0)

Zbytečné komplikace v závěru

Ve druhém kole okresního přeboru přivítal Tatran, opět na svém pažitu, béčko Zavidova. V dresu hostů přijela řada hráčů, která v minulosti oblékala zelenobílý dres – Martin Horvát, Lukáš Kapoun, Denis Matějka, Emil Pšenička, Matouš Těšínský, Radek Tran, Patrik Vitner a Matěj Zuda. Naopak, ještě na jaře zavidovský dres oblékali Marek a Martin Havlové. Takže o náboj nemělo utkání nouzi.
Domácí trenér Václav Eck měl trochu starosti se sestavou. V týdnu na tréninku pro svalová zranění odkulhali Dominik Dolák, Bethel, Martin Havel a Jan Monhart. Před zápasem navíc i Kuba Sedláček. Ani jeden nakonec do utkání nenaskočil.
Do zápasu vstoupili lépe domácí, ale svoje šance neproměňovali. Skóre otevřel v 11. minutě bývalý zavidovský hráč Marek Havel, který proměnil penaltu, jenž byla nařízena po podražení zkušeného M. Hájka L. Kapounem – 1:0. Pojistku domácí přidali čtyři minuty před přestávkou, kdy se trefil J. Beneš – 2:0. Po sedmi minutách druhé části byl v pokutovém území Vanickým podražen J. Beneš a Marek Havel proměnil i druhou penaltu – 3:0. Zelenobílí pak přestali hrát. Otěže převzali hosté, ale těm se podařilo jen jednou překonat A. Beneše, když po centru Zudy zakončoval L. Jelínek – 3:1.

Václav Eck: „Naše vítězství je zaslouženě, ale té lopoty, co bylo na hřišti, té bylo moc. Místo aby si kluci zahráli fotbal, tak se snaží neustále něco dokazovat individuálními akcemi, na které je každý soupeř připravený. I v okresním přeboru. V úvodu jsme měli řadu šancí a měli jsme vést 3:0 a zápas si užít. Místo toho jsme se v závěru trápili.“

Tn. Rakovník: A. Beneš – Zaspal, M. Kučera, Hájek, J. Kučera – Jan Husák (66. Fidler), Jelínek, Nguyen, J. Beneš, Jakub Husák – Marek Havel (62. Špimr). Trenér: Václav Eck.

Fotogalerie z utkání