TATRAN – SK Lhota 7:1

Nečekaně hladké vítězství Tatranu

Tatran Rakovník – SK Lhota 7:1 (3:1)

Ve čtvrtek sehráli první přípravné utkání fotbalisté Tatranu, kteří na krásně připravené hrací ploše SK Rakovník (hřiště č. 2) hostili kladenský tým SK Lhota. Ta právě na úkor Tatranu a Roztok zachránila I. B třídu, a tak se čekalo, jak duel dopadne. Trenér zelenobílých Václav Eck přivítal v týmu několik nových tváří, z nichž některé už v minulosti zelenobílý dres oblékali – Martin Havel, Marek Havel, Jakub Husák, Marek Kučera a novým hráčem byl devětadvacetiletý Tung Thanh Nguyen, který v minulosti oblékl i dres Jindřichova Hradce. Druhý poločas odchytal odchovanec SKP Rakovník Matěj Polcar, který prošel ligovými mládežnickými týmy Liberce, Teplic a Kladna.

Vstup do zápasu neměli zelenobílí vůbec dobrý. Hostující útočník, který byl na hraně ofsajdu, šel sám na A. Beneše, který ho při kličce stáhl k zemi a nováček mezi rozhodčími Vladimír Beneš ukázal na značku pokutového kopu. A. Beneš si sice míče nohou dotkl, ale v jeho cestě do sítě nezabránil – 0:1. Tatran se v prvních deseti minutách nemohl dostat do hry. Chyběla lehkost, jednoduchost a hlavně pohyb. Po čtvrthodině se ale hráči dostali do tempa a začali předvádět pohledný kombinační fotbal, který přinesl i obrat ve skóre. Vyrovnání zařídil Nguyen, který vnikl do vápna. Zpětnou přihrávkou našel Doláka, jemuž stačilo nastavit placírku – 1:1. Chvilku na to M. Kučera krásný míčem za obranu vysunul J. Beneše, jenž utekl a prostřelil brankáře – 2:1. Neuběhlo ani sedm minut, kdy J. Beneš připravil snadné zakončení pro Doláka, jenž ukázal, že góly dávat umí – 3:1. Do přestávky měli zelenobílí další tři velké šance, ale Nguyen, J. Beneš a Jakub Husák neproměnili.

Vstup do druhého poločasu měli opět trochu lepší hosté, ale obrana Tatranu pracovala bezchybně. V 56. se na velkém vápně do míče opřel Marek Havel a trefil přesně po zemi k tyči – 4:1. Pátý gól byl asi nejkrásnější ze všech vstřelených. J. Beneš přetaženým centrem našel Nguyena, který parádní hlavičkou přes celou branku trefil šibenici – 5:1. Tatran byl při chuti. Další gól přišel z kopačky Marka Havla, který jen nastavil placírku do centru J. Beneše – 6:1. Poslední slovo měl právě poslední jmenovaný, jehož vysunul Doláka. J. Beneš šel sám na brankáře, kterému udělal kličku a zakončil do prázdné branky – 7:1.

Václav Eck: „Sice jsme vyhráli, což je pro další práci ideální motivace, ale ve hře byly nejen pěkné akce, ale i zbytečné ztráty nebo zbrklé řešení akcí. Pořád máme na čem pracovat. Je to jen příprava a nemůže z toho dělat něco světového.“

Tn. Rakovník: A. Beneš (46. M. Polcar) – Zaspal, Martin Havel (46. Jan Husák), M. Kučera, J. Kučera – J. Beneš, Jakub Husák, D. Dolák, Jelínek, Nguyen – Špimr (46. Marek Havel). Trenér: Václav Eck. -tělo-