Sokol Pustověty – Tatran Rakovník 1:2 (0:0)

Utrápené vítězství přišlo v závěru

Sokol Pustověty – Tatran Rakovník 1:2 (0:0)

V sobotu sehráli fotbalisté Tatranu Rakovník první soutěžní mistrovský zápas, ve kterém se představili na krásném pustovětském pažitu. Jednalo se o zápas prvního kola okresního poháru – HB klinika okresní pohár. Trenér Václav Eck měl problémy se sestavou. Je doba dovolených, a tak k duelu odjelo pouze jedenáct hráčů. V týdnu se do týmu vrátil zkušený Bethel Amauwah.
Od prvních minut se hrál fotbal, který moc krásny nepobral. Domácí dobře bránili. Byli důrazní v osobních soubojích, které vyhrávali. Naopak hosté se utápěli v individuálních akcích, kdy hráči chtěli přecházet přes tři protivníky, což nemělo úspěch. Na gól se čekalo do 49. minuty, kdy utekl Peták. Předložil míč Jirouškovi, který zakončoval do prázdné branky – 1:0. Domácí se poté stáhli do obranné ulity a Tatran těžko hledal cestu k brance. I díky tomu, že chyběla rychlé kombinace. Vysvobození pro hosty přišlo devět minut před koncem, kdy se důrazný Martin Havel dostal před brankou k odraženému míči a doslova na hrudi jej donesl do branky – 1:1. Rozhodující moment přišel sedm minut před koncem, kdy Jan Husák s Janem Benešem rozehráli rohový kop na krátko a druhý jmenovaný nádhernou střelou do šibenice rozhodl o šťastném postupu Tatranu – 1:2.
Václav Eck: „Je škoda, že kluci nenavázali na kolektivní výkon se Lhotou, kdy hráli kombinačně velice dobře a mělo to smysl a účelnost. Dnes se pouštěli do individuálních akcí, které byly domácími snadno zastavovány. V závěru se nám přeci jen podařilo duel otočit, ale bylo to zbytečné trápení. A to nemluvím o horší fyzické kondici některých kluků. Je potřeba začít pracovat. Ten, kdo si myslím, že okresní přebor bude snadnou soutěží, tak ten je na velkém omylu. Dnešní zápas toho byl důkazem. Navíc se proti nám bude každý chtít vytáhnout a uspět. O to to budeme mít složitější a bez fyzičky to nepůjde. Snad to kluci pochopili a začneme pracovat mnohem lépe.“

Tn. Rakovník: A. Beneš – Zaspal, Martin Havel, M. Kučera, J. Kučera – Bethel, Jan Husák, D. Dolák, Nguyen, J. Beneš – Špimr. Trenér: Václav Eck.