Hrubé chyby a málo odvahy

 

Tatran Rakovník B – Olympia Zdice 0:5 (0:2)

V sobotu sehrála rezerva Tatranu (I. B třída) první přípravný duel, ve kterém hostila Olympii Zdice (I. A třída). Domácí nastoupili bez řady opor – Vrábíka, Hájka, Vávry, M. Kučery, Šiky. Hlavně absence režiséra Vrábíka byla citelně znát.

Začátek zápasu přinesl relativně vyrovnaný fotbal, hlavně mezi oběma vápny. V pokutovém území byli hosté ale mnohem důraznější a hladovější po gólech. A taky to ukázali po třinácti minutách, kdy domácí obrana koukala po rohovém kopu, co se stane, a tak hosté lacino skórovali – 0:1. Pak přišly asi nejlepší chvilky domácích, kteří si vytvořili mírný tlak, ale bez gólové efektu. A tak přišel trest na druhé straně, kdy hosté využili nedůrazu domácích a A. Beneš lovil míč ze sítě podruhé – 0:2. Těsně před přestávkou mohlo být ještě hůře, ale hosté zahodili penaltu.

Druhý poločas nebyl ze strany domácích vůbec dobrý. Jediné, v čem hosty převyšovali, bylo v přihrávkách dozadu a vlastnímu brankáři. Tím se neustále dostávali pod tlak, což hosté využili a vstřelili další tři zbytečné góly, které jdou na vrub individuálních kiksů jednotlivců – 0:5. Jedinou šanci domácích ve druhé části měl Lisner, ale zakončil pouze do tyče.

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Andrt, Zaspal, Stojka, J. Kučera – Dobřanský (22. Hora), Lisner, Hrobník (46. Kollár), Jelínek – Makram, Tauš. Trenér: Václav Eck.