Bez gólů vyhrávat nejde

 

Tatran Rakovník – FK Hořovicko 0:2 (0:1)

V dalším přípravném utkání přivítali divizní hráči Tatranu účastníka stejné soutěže, hrajícího skupinu A, FK Hořovicko. O osudu zápasu opět rozhodla nemohoucnost domácích při proměňování šancí.

Od úvodních minut se hrálo většinou na polovině Hořovicka. Domácí si během prvního poločasu vypracovali pět vyložených šancí, ale Nesládek, Dolák, Jankele nebo P. Kučera bývalého třetiligového brankáře Čížové Nováka nepřekonali. A byl to právě tento obr v brance, který svými zákroky spoluhráče výrazně podržel. A když domácí šance zahazovali, tak přišel trest. Už po třinácti minutách přišel špatný odkop Bredlera, který zachytil hostující útočník Mach a z deseti metrů prostřelil bezmocného Žuleviče – 0:1. Druhou šanci měli hosté po půlhodině, ale s tou si Žulevič poradil.

Hned po rozehrání druhého poločasu přišla narážečka Nesládka s Junkem. První jmenovaný se dostal za obranu, ale Novák opět skvěle zasáhl. Chvilku na to vypálil za vápnem Jankele, ale Novák si poradil i s touto bombou. A tak opět přišel trest. L. Dolák v záklonu špatně odhlavičkoval u zadní tyče přetažený centr. Míč se dostal k osamocenému Machovi, který si věděl rady – 0:2. Tatran se v dalších minutách snažil o návrat do zápasu. Přišly i šance, ale Novák byl bezchybný.

Radim Nečas: „Hořovicko byl zatím nejhratelnějším soupeřem v přípravě, a my prohrajeme. Pokud máme za zápas sedm velmi dobrých šancí, ale neproměníme ani jednu, tak se nemůžeme divit. Navíc jsme si oba góly dali prakticky sami. Dnes nám chyběl rychlejší přechod do útoku a více hrát po stranách. Moc jsme se tlačili středem a to byla voda na hořovický obranný blok.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Bredler, Konejl (58. Rothe), Vecka, Hradecký – L. Dolák, P. Kučera (46. Junek), Verner (46. Černý), Nesládek – Kingsley Omovie, Jankele (58. Vrána). Trenér: Radim Nečas.