Parádní výkon s Polabanem

Tatran Rakovník – Polaban Nymburk 3:0 (1:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu tradičního dlouholetého rivala z Nymburka. Domácí trenér Radek Polášek musel nahradit Nováka, jehož zranění vyřadilo do konce sezóny. Do hry se tak dostali Ryška a Junek. Hlavně druhý jmenovaný ukázal svoje střelecké kvality. 

Vstup do zápasu vyšel domácím na výbornou. Neuběhlo ani šest minut, když P. Kučera poslal do vápna centr, na který si naskočil Junek a Plaček byl bezmocný – 1:0. V dalších minutách se hrál bojovný fotbal, ve kterém byli domácí nebezpečnější, ale chyběla lepší finální přihrávka. Hostí hrozili z řady standardních situací, ale domácí obrana si s nimi dokázala poradit.

Druhý poločas byl jasně v režii domácích fotbalistů, kterým jako by vyhovoval drobný déšť. Tlak přinášel šance, nebo dobré náznaky, ale gól chyběl. Šance měli Kingsley Omovie, Mařík nebo Junek. V 70. přišla největší šance na zvýšení. Výborně hrající Kingsley Omovie vystihl špatnou malou domů Škareckého. Při kličce brankáři byl faulován. Míši si na značku penalty postavil Verner, ale po hodně dlouhé době minul branku. Domácí to mrzet nemuselo. V 76. přišla nejkrásnější akce zápasu. Na přetažený centr si naskočil P. Kučera a neskutečnými nůžkami poslal míč přes celou branku do šibenice – 2:0. To však nebylo všechno. Za pár minut utekl po pravé straně P. Kučera. Na jeho centr si naběhli Rothe a Junek, když druhý jmenovaný prosadil kila a poslal míč do sítě – 3:0. Stejný hráč chvilku na to mohl zkompletovat hattrick. Protáhl se do vápna. Obešel dva protivníky, ale v rozhodující chvíli přestřelil. V poslední minutě se protáhl do vápna L. Dolák, ale nastřelil pouze tyč.

Radek Polášek: „Podali jsme bojovný, týmový výkon, který jsme okořenili krásnými góly. Navíc jsme dokázali udržet čisté konto. Takový zápas se dobře hodnotí. Naše vítězství je zasloužené a klidně mohlo být vyšší. Další tři tutovky jsme spálili, ale naštěstí nás to nemusí mrzet. Do naší druhé branky to byla hra nahoru-dolů a trochu jsme s vítězstvím hazardovali, ale obrana dnes pracovala velmi dobře.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký (87. L. Dolák), Vecka, Bredler, Vrána – P. Kučera, Mařík, Verner, Ryška (83. Rothe) – Junek (86. Kutafin), Kingsley Omovie (80. Nesládek). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5295843