Jeden bod ze dvou zápasů je málo

Náročný týden mají za sebou hráči Tatranu v divizi B. Po sobotní výhře minulý týden nad Nymburkem je čekala úterní dohrávka na Kladně a sobotní zápas v Ostré. Všechno velice těžké zápasy. Hráči Tatranu vybojovali pouze jeden bod a jejich účinkování v divizi se chýlí ke konci. 

 

SKK – Tatran 1:1 (0:0) pk 4:3

Vstup do zápasu měli lepší hosté, kteří vybojovali v úvodních patnácti minutách čtyři rohy. Po jednom z nich nebezpečně střílel Vrána, ale Vokoun vyškrábl míč zpod břevna na další roh. Zhruba po čtvrthodině se hra srovnala a postupně převzali otěže domácí. Do první velké šance se dostal ve 20. Kalina, ale Kabele bravurním pádem pod nohy situaci zachránil. Po půlhodině měli domácí hned tři šance v jednom sledu. První dva pokusy zlikvidoval neskutečnými zákroky Kabele. Při třetím už byl bezmocný, ale na brankové čáře jej zastoupil Vecka, který odkopl míč na roh.

Druhý poločas byl vyrovnanější. Nebezpečnější ale byli domácí, kteří v 55. po rychlém brejku šli do vedení, když Čížek obstřelil vyběhnuvšího Kabeleho – 1:0. Tatran potom vsadil na jednu kartu, ale nedařila se mu finální fáze svých útoků. Vyrovnání se ale přeci jen hosté dočkali. Nesládkův centr zastavil Borák ve vápně rukou a Verner z penalty srovnal – 1:1. Závěrečné minuty byly nahoru – dolů. Domácí nastřelili tyč a jednou výborně zasáhl Kabele. Na druhé straně mohli zápas zlomit P. Kučera nebo Mařík, ale nakonec se skóre nezměnilo.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí. Čížek sice ve třetí sérii nastřelil břevno, ale to bylo jediné kladenské zaváhání, na rozdíl od neproměněných penalt Hradeckého a P. Kučery. Uspěli jen Verner, Ryška a Mařík.

Radek Polášek: „Bylo to velice těžké utkání s šancemi na obou stranách, ale body byly dnes, bohužel pro nás, rozděleny spravedlivě. Soupeř byl nebezpečnější, ale přesto jsme se udrželi až do závěrečného hvizdu v boji o vítězství, což byla velká zásluha Petra Kabeleho, který podal výborný výkon.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Bredler, Vrána (78. Ryška) – P. Kučera, Verner, Mařík, Nesládek (69. Rothe) – Junek, Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5306521

 

Ostrá – Tn. Rakovník 5:3 (1:0)

Již po šesti minutách srazil Vrána ve vápně pronikající soupeře a Vobořil mohl z penalty otevřít skóre, ale Kabele bravurním zákrokem stáhl míč do svých rukavic. Ve 22. přišla křídelní akce hostů. P. Kučera hledal nabíhajícího Junka, který na dlouhou nohu poslal míč vedle branky. První branka vyrovnaného utkání přišla ve 34. min., kdy P. Kučera svedl u přední tyče souboj s protivníkem, aby se střílený centr odrazil od jeho ramena do vlastní branky – 1:0.

Vstup do druhé části hostům vyšel. Maříkova nepovedená střela skončila u Kingsley Omovieho, který z hranice penalty nezaváhal – 1:1. Za tři minuty ale domácí opět vedli, když nejprve Kabele vyškrábl bombu Hudce ze šibenice na roh, aby po něm Bodlákův nepovedený centr skončil přesně u vzdálenější tyče – 2:1. Tatran ale nesložil zbraně. V 55. byl ve vápně faulován Junek a Verner se z penalty nemýlil – 2:2. Následně se hrál vyrovnaný fotbal nahoru – dolů. Klíčovým momentem byla 68. min., kdy hosté pět metrů od půlící čáry na vlastní polovině faulovali. Vobořil ale ihned rozehrál. Uličkou uvolnil Mareše, který šel sám a prostřelil Kabeleho – 3:2. Za pět minut prohrál P. Kučera na vápně souboj s Hudcem, který vnikl do vápna a obstřelil Kabeleho – 4:2. Tatran bojoval dál. V 76. si na centrovaný míč naskočil Kingsley Omovie. Přeskočil brankáře a hlavou vrátil zeleno-bílé do hry – 4:3. V závěru hosté vše vsadili na jednu kartu, ale místo vyrovnání přišel pátý gól domácích. Řezníček se vyhnul ofsajdové pasti. Utekl a střelou kolem vyběhnuvšího Kabeleho stanovil účet zápasu – 5:3.

Radek Polášek: „Přežili jsme sice v úvodu penaltu, ale první půlku jsme prospali. Po přestávce jsme se vrátili gólově i herně do zápasu, ale chyby, po kterých jsme následně inkasovali, byly hodně laciné. Prohra mrzí, tady se dalo bodovat.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký (82. Nesládek), Bredler, Vecka, Vrána – P. Kučera (86. Kutafin), Mařík, Verner, Rothe (65. Ryška) – Junek, Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5313107