Rezerva si s chutí zastřílela

Tn. Rakovník B – Vraný 7:1 (6:0)

V neděli sehrála rezerva Tatranu další mistrovský zápas v rámci I. B třídy, ve kterém hostila o záchranu bojující Sokol Vraný. Domácí trenér Václav Eck měl k dispozici široký kádr, což se ukázalo jako rozhodující. Hlavně v prvním poločasu hráli domácí výborný fotbal. 

V prvním poločasu sehráli domácí nejlepší fotbal za dlouhé roky. Od prvních minut byli lepším týmem a dokázali to vyjádřit i gólově. Skóre otevřel P. Kučera, který se protáhl před brankáře a nedal mu šanci – 1:0. Hned za dvě minuty ale mohlo být srovnáno. Kalous utekl, ale na veterána Petra Kuta nevyzrál. Na druhý gól čekali domácí do 28. min., kdy se do vápna protáhl Tauš a zakončil bombou pod břevno – 2:0. Za dvě minuty sice Zaspal hlavičkoval pouze do tyče, ale míč se odrazil k P. Kučerovi, který si s ním věděl rady – 3:0. Ve 32. vysunul Jiřík krásným pasem Kutafina, který utekl od půlky a mazácky prostřelil vyběhnuvšího brankáře – 4:0. Hned za minutu se prosadil ve vápně Andrt – 5:0. Poslední slovo měl ve 37. P. Kučera, který proměnil penaltu a zkompletoval hattrick – 6:0.

Druhý poločas už ze strany domácích nebyl takový. Gól vstřelil pouze Tauš, který se nejlépe orientoval po závaru po rohovém kopu a jen doklepl míč do sítě – 7:0. Poslední slovo měli však hosté. Kalous se uvolnil ve vápně a krásnou střelou do šibenice překonal Kuta – 7:1.

Václav Eck: „V prvním poločasu jsme hráli agresivní, běhavý a důrazný fotbal, což soupeři vůbec nevonělo a nevěděl, kam dřív skočit. Takhle bych si představoval, abychom se prezentovali, ale na to musíme ještě potrénovat. Pořád nejsme tam, kde bych si to představoval, což se ukázalo po přestávce. Kluci za první poločas zaslouží pochvalu.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal (64. Přibyl), M. Kučera, L. Šika, Jiřík – L. Dolák (64. Vait), Čermák, Andrt (59. Tereshenko), Kutafin (55. Lisner) – P. Kučera, Tauš (72. Vojtek). Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5217388