Tatran završil důležité doma – venku – doma

Tatran Rakovník – FK Brandýs 1:0 (1:0)

V dalším kole divize B přivítali fotbalisté Tatranu velmi silný Brandýs, který se pohybuje na čele soutěže a koketuje s myšlenkou postupu do ČFL. Domácí trenér Radek Polášek postrádal oporu Jakuba Bredlera, kterého ale nahradil uzdravený Adam Vrána. 

Od prvních minut moc fotbalové krásy k vidění nebylo. Byl to spíše boj mezi oběma vápny. O osudu zápasu rozhodla 10. minuta, kdy Nesládek přetaženým centrem našel Kingsley Omovieho, jenž sklep míč proti noze Rotheho, který zakončil nekompromisně – 1:0. Za deset minut přišla největší šance hostů. Vecka dal hlavičkou krátkou malou domů, kterou vystihl Hamada, ale sám před Kabelem minul branku. Chvilku na to se postavil k trestnému kopu Mařík, ale Folwarczny stojící na brankové čáře zastoupil svého brankáře a vyhlavičkoval míč ze šibenice na roh. Ve 35. přišla krásná kombinace Nováka s Maříkem, na jejím konci byla kolmice na Kingsley Omovieho, jemuž ale střela nesedla.

Druhý poločas přinesl ještě větší boj. Osobní souboje byly na pořadu dne. Domácí se zatáhli do obranné ulity a díky bojovnosti a nasazení dokázali přečkat tlak soupeře, který gradoval mezi 65. – 75. minutou. Největší šanci měl Folwarczny, ale Vecka vykopl jeho střelu z odkryté branky. Tatran zahrozil pouze z dvou trestných kopů, ale míč se přes hradbu těl k brankáři nedostal. V závěru se hra rozkouskovala střídáním a Tatran se mohl radovat z vydřeného vítězství, kterým završil sérii tří výher v řadě (doma – venku – doma).

Radek Polášek: „S respektem ke kvalitě soupeře jsme hráli v defenzivě jednoduše a nahoře se rvali o každý míč a čekali na šance. Nakonec jsme si jich vypracovali víc než soupeř. Navíc jsme hned první proměnili. Druhý poločas už byl od nás slabší na míči, ale celý tým to odpracoval velmi zodpovědně a organizovaně dozadu.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Vecka, Hradecký, Vrána – Nesládek (75. Junek), Novák, Verner, Rothe (64. P. Kučera) – Mařík (90. Ryška) – Kingsley Omovie (88. L. Dolák).  Trenér: Radek Polášek.  

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5231206