Tatran opustil poslední příčku

FK Neratovice – Tatran Rakovník 2:4 (0:3)

V dalším kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na horkou půdu do Neratovic. Domácí byli oslabeni o dva vyloučené hráče z předchozího utkání. Naopak hostům se do sestavy vrátil vykartovaný L. Dolák a také P. Kučera. Při rozcvičování se však zranil Vrána, a tak to hry musel Černý. 

Prvních dvacet minut bylo ve znamení mírného tlaku domácích, kteří hrozili hlavně ze standardních situací. Hráči Tatranu ale veškeré nebezpečí dokázali odvrátit. V jednom případě předvedl parádní zákrok Kabele, který konečky prstů vyškrábl jedovatou střelu na roh. Ve 27. přišel první úder zeleno-bílých. Mařík lobem našel na rohu vápna Nesládka, který se uvolnil kličkou do středu hřiště. Dědek jeho střelu ještě vytlačil na tyč, ale proti dorážejícímu Kingsley Omoviemu byl bezmocný – 0:1. Za šest minut bylo ještě veseleji. Mařík na půlce rychle rozehrál trestný kop na Kingsley Omovieho, který zakryl míč. Posunul je do uličky Novákovi, který se protáhl mezi dvěma obránci až před Dědka. Udělal mu kličku a zakončil do prázdné branky – 0:2. Třetí úder si hosté nechali do minutového nastavení. Verner rozehrál rohový kop na před tyč, kde míč nadzvedl Černý a Hradecký v pádu hlavičkoval do odkryté branky – 0:3.

Vstup do druhé části patřil hostům. Před vápnem byl faulován Kingsley Omovie. K trestnému kopu se postavil Mařík, který chytrou střelou přes zeď překonal Dědka, který si sice na míč sáhl, ale vyrazit jej nedokázal – 0:4. Další minuty přinesly parádní fotbal ze strany hostů a jen špatná koncovka a výborný Dědek nepřinesly větší rozdíl ve skóre. V 65. udeřili domácí, kteří laciným gólem snížili. Kabele pouze vyrazil míč po trestném kopu před sebe a Yaroshenko dorážel do prázdné branky – 1:4. Domácím narostla křídla. Když se k tomu přidaly neproměněné šance hostů, tak přišel další trest. Po vhazování propadl míč o nekrytému Vorasickému, který lehce snížil – 2:4. Víc ale už hosté nedovolili a připsali si druhé vítězství v řadě, po kterém se odpoutali od posledního místa tabulky.

Radek Polášek: „Od celého týmu to bylo dobře zvládnuté utkání na velkém hřišti. Jak po fyzické stránce, tak po té taktické. V prvních dvaceti minutách to nebylo ono, tak jsme si dle plánu pomohli dlouhými míči a dali z nich dva velmi důležité góly. Šancí bylo dost i po přestávce, ale na rozdíl od soupeře nám to tam ani z několika tutovek nespadlo. I tak to je naprosto zasloužené a cenné vítězství.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Vecka, Bredler (46. P. Kučera), Hradecký – Rothe, Novák (80. Ryška), Verner, Nesládek (68. Junek) – Mařík (90. Kutafin) – Kingsley Omovie (88. L. Dolák). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5213520