Standa Mařík řídil ukončení série porážek

Tatran Rakovník – Olympie Březová 4:0 (2:0)

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu (9 bodů) tým Olympie Březová (29 bodů). Hosté přijeli bez svého špílmachra a nejlepšího střelce Davida Vaněčka, což je polovina týmu a bylo to na jejich hře znát. Naopak domácí konečně prodali dobrou letní přípravu, když prapor držel hlavně autor hattricku Stanislav Mařík. 

Prvních dvacet minut bylo ve znamení náporu domácích. Na první gól se čekalo pouze osm minut. Novák vnikl do vápna. Na jeho centr si naskočil Nesládek, který byl důraznější než soupeř. Míč se poté dostal k Maříkovi, který prostřelil hradbu těl před sebou – 1:0. Za devět minut bylo ještě veseleji. Vrána zahrával od střídačky soupeře trestný kop. Obrana Březové odvrátila míč pouze na penaltu, kde byl Mařík. Rychlou kličkou do levé nohy se zbavil vystoupivšího obránce a křížnou střelou trefil levý dolní roh – 2:0. Zhruba po pěti minutách se hra začala srovnávat. Domácí trochu polevili a hosté ukázali, že mají ve svých řadách šikovné fotbalisty, ale do šancí se nedostali. Tu největší mohli mít ve 36., ale výborně hrající Bredler skluzem na poslední chvíli zastavil samostatně unikajícího útočníka a situaci zachránil.

Vstup do druhé části se domácím povedl. Opět u toho byl Mařík. Kingsley Omovie na půlce vybojoval míč. Posunul jej na Nováka, který vnikl do vápna. Nahrál Maříkovi, který se zbavil obránce a prostřelil brankáře – 3:0. Od tohoto okamžiku domácí kontrolovali průběh a hosté neměli za celý zápas jedinou šanci. V nastaveném času ještě Kingsley Omovie zpětnou nahrávkou vrátil míč Ryškovi, který levačkou pečetil zasloužené vítězství – 4:0.

Radek Polášek: „Po celý zápas jsme byli jasně lepším i disciplinovanějším týmem. Naše vítězství je naprosto zasloužené a navíc s nulou vzadu, která vždy potěší. K ideálu to ale má ještě daleko, takže makáme dál. Tímto fotbalem se ale chceme prezentovat i v dalších zápasech.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký (88. Černý), Vecka, Bredler, Vrána – Rothe (72. Kutafin), Novák, Verner, Nesládek (80. Ryška) – Mařík (83. Junek) – Kingsley Omovie. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5196198