Béčko Tatranu si vyšláplo na lídra z SKR B

Tn. Rakovník B – SKR B 3:0 (2:0)

V neděli byla zahájena prvními zápasy nejnižší středočeská krajská soutěž – I. B třída. Béčko Tatranu přivítalo lídra soutěže – SKR B. Hosté v tomto ročníku ani jednou neprohráli v základní hrací době. Každá série ale jednou končí a tato skončila právě na Tatranu. Domácí si tak připsali velice cenné, ale zasloužené vítězství, kterým připravili městskému rivalovi první porážku v soutěži.  

V tomto utkání nebyla ani pro jednu stranu o motivaci nouze. Hráči vedoucího týmu soutěže – SKR B – chtěli svoji sérii bez jediné porážky prodloužit. Naopak domácí ji chtěli ukončit. Od prvních minut byli domácí pohyblivější a byla na nich vidět větší chuť v zápasu uspět. Hodně jim k tomu pomohla už 9. minuta, kdy J. Beneš zahrával rohový kop. Mates míč na přední tyči minul. Ten propadl k Taušovi, který překonal Peška – 1:0. V dalších minutách to byl boj hlavně mezi vápny. Domácí se snažili o rychlý přechod. Hosté hrozili hlavně z nakopávaných míčů po standardních situacích, ale obrana režírovaná M. Kučerou a L. Šikou vše uskákala a hosté se v prvním poločasu nedostali k jedinému ohrožení branky. Ve 36. přidali domácí druhou branku. Velmi dobře hrající Tauš ustál na rohu velkého vápna souboj s Titlbachem. Vnikl do pokutového území. Odcentroval k přední tyči, kam si z druhé vlny naběhl Lisner a lehkou tečí poslal míč kolem bezmocného Peška do sítě – 2:0. Domácí byli až do přestávky lepším týmem. Naopak na hostech bylo znát, že podobný vývoj zápasu nečekali.

Vstup do druhého poločasu patřil hostů, kteří na dvacet minut uzamkli domácí na jeho polovině a snažili se o návrat do zápasu. Klíčový okamžik zápasu přišel už ve 47., kdy si na centrovaný míč naskočil Nováček, ale Adam Beneš předvedl neskutečný zákrok a špičkou kopačky vytlačil gólovou hlavičku mimo branku. Chvilku na to, po Weisově standardní situaci, orazítkoval hlavou Jiřík vlastní tyč, ale tím tlak hostů skončil. Navíc v 72. min. přišli o vyloučeného Gregora, který viděl během šesti minut dvě žluté karty (hlavně ta první za kritiku pomezního u rohového praporku byla zbytečná). Trest na sebe nenechal dlouho čekat a opět u toho byl s chutí hrající Tauš. Ustál na vlastní polovině souboj s Matesem. Následně krásným pasem vysunul střídajícího Sýkoru, který měl na vše tolik času, že bez problémů obstřelil bezmocného Peška – 3:0. V 81. mohlo být pro hosty ještě hůře. Pešek hluboko v poli špatně rozehrál míč, kterého se zmocnil Lisner, ale z pětačtyřiceti metrů těsně minul prázdnou branku. Závěrečné minuty už si domácí zkušenou hrou pohlídali a mohli slavit cenné vítězství nad nejlepším týmem I. B třídy.

Václav Eck: „Z naší strany to byl velmi dobrý výkon. Soupeře jsme přehráli a naše vítězství je naprosto zasloužené. Kluky musím za předvedenou touhu uspět pochválit. Hlavně za první poločas. Na začátku druhého jsme byli trochu pasivní a pustili soupeře do tlaku, ale pak jsme se srovnali a zápas zkušeně dovedli ke třem bodům.“

Zdeněk Weis: „Zasloužené vítězství Tatranu. Náš výkon byl hodně špatný. V prvním poločasu nám chyběl i důraz, i tak jsme vyprodukovali několik faulů, za které jsme byli trestáni žlutými kartami. První dva góly byly skoro vlastní a to by se stávat nemělo. Byť soupeř vyhrál zaslouženě, tak to oboustranně nebyl pěkný fotbal. My jsme za celý zápas vyprodukovali jednu šanci. Nemám rád slovo kdyby, ale kdybychom snížili na 2:1, tak by se třeba zápas zlomil. Ale to je kdyby a na to se nehraje, proto jsme zaslouženě prohráli. Naopak Tatran šel za vítězství s větší zarputilostí.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Zaspal, M. Kučera, L. Šika, Jiřík – J. Beneš (88. Vojtek), Andrt (49. Přibyl), Lisner, Čermák (30. Vait) – Tauš (80. Makram), Hájek (68. Sýkora). Trenér: Václav Eck.

SKR B: Pešek – Mates, Weis, Fojtík, Titlbach (46. Spal) – Mareš, Koch (46. Jirásek), Gregor, Nováček (67. Jan Červený) – Kýzl, Faigl. Trenér: Zdeněk Weis. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5183039