Štěstí se v závěru přiklonilo na stranu rezervy

Tn. Rakovník B – Zavidov 1:0 (0:0)

V neděli byla ukončena derby zápasem podzimní část I. B třídy. Rezerva Tatranu hostila Zavidov. Hrálo se na umělé trávě a k vidění byl spíše boj, než fotbalová krása. 

První minuty patřily hostujícímu Zavidovu, jehož hru řídil přesnými přihrávkami D. Štiller. Domácí mladíci byli v těchto momentech až moc nervózní a kazili lehké přihrávky. I tak se ale většinou hrálo mezi oběma vápny a k vidění bylo pouze zakončení ze střední vzdálenosti. Zhruba po půlhodině se hra začala srovnávat. Jediná velká šance prvního poločasu přišla na jeho sklonku, kdy L. Dolák uličkou vysunul Vránu, který ale místo, aby šel víc do vápna, tak pálil z jeho hranice a A. Kraus bravurně zasáhl.

Vstup do druhé části měli lepší domácí. Už po třech minutách utekl Jiřík. Po jeho prudkém centru prošel míč až na zadní tyč, kam si naběhl Přibyl, ale k překvapení všech netrefil odkrytou branku. Po sedmi minutách druhé části musel pro zranění odstoupit D. Štiller, což hosty významně oslabilo. Domácí mladíci začali mít optickou převahu, ale jejich snaha končila před vápnem, nebo díky nepřesné přihrávce. Hosté naopak spoléhali na rychlé brejky, při kterých domácím dělal problémy rychlonohý Žďánský. Ten se po hodině hry postavil k trestnému kopu z dvaceti metrů, ale Kabele bravurním zákrokem jeho nepříjemnou střelu na dvakrát zkrotil. Na druhé straně se dostal za obranu Lisner, ale Vitner na poslední chvíli skluzem vypíchl míč na roh. Rozhodující okamžik přišel šest minut před koncem. V pokutovém území Zavidova si J. Beneš posunul skákající míč. Hornof při snaze tento míč odkopnout přišel se svým obranným zákrokem o zlomek vteřiny pozdě. Nakopl J. Beneše do nohy. Penalta. Hájek prokázal svoje zkušenosti a rozhodl o vítězství domácích mladíků – 1:0.

Václav Eck: „Pro nás to jsou zlaté tři body. Co se týče penalty, tak ke kontaktu došlo. Řada zavidovských hráčů se ani nerozčilovala. V prvním poločasu byl Zavidov o malinko lepší. Po přestávce jsme byli aktivnější my. Zavidovu trochu došel dech a hlavně jim odešel D. Štiller, což byla naše výhoda. Asi to byl remízový zápas. Během zápasu jsme sice měli dvě vyložené šance, ale nakonec se štěstí přiklonilo na naší stranu.“

Daniel Devera: „Byl to remízový zápas. Chtěl bych klukům poděkovat za přístup a bojovnost. Na pohled to nebyla žádná krása. Bylo to spíš o bojovnosti. Nikdo si nic nevytvořil a to, co bylo v závěru, to nechci komentovat.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Jiřík, Hájek, L. Šika, Vait (90. J. Kučera) – Lisner, L. Dolák, Sahaidak, Přibyl (64. J. Beneš) – M. Kučera, Vrána (46. Zaspal). Trenér: Václav Eck. 

Zavidov: A. Kraus – L. Kapoun, Hornof, Vanický (75. Houdek), P. Šíma – Knor (46. Zuda), D. Štiller (51. Skoupý), Kouček, Dvořák – Žďánský, Vitner. Trenér: Daniel Devera. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4833204