Bod byl blízko i hodně vzdálený

Meteor Praha – Tatran Rakovník 2:1 (2:0)

V posledním utkání divize B odjeli hráči Tatranu bojovat o důležité body na hřiště čtvrtého týmu soutěže – Meteor Praha. 

Od prvních minut byli domácí fotbalovější. Měli velice nebezpečný přechod do útoku. Do první šance se dostal Frantl, ale přestřelil. Tatran se věnoval defenzivě a přechod do útoku vázl. Ve hře bylo hodně přihrávek a žádný moment překvapení. Ve 14. minutě kontroloval Bredler na půlce míč, který směřoval do auta, aby mohl vhazovat. Rozhodčí ale mylně přisoudili míč domácím, kteří rychle rozehráli do nepřipravené obrany. Chimezie utekl. Zpětnou nahrávkou našel Frantla, který zakončil do odkryté branky – 1:0. Pražané byli i v dalších minutách nebezpečnější do útoku. Odměnou jim byla druhou branka. Novák na půlce přišel o míč. Chimezie se vyhnul Vernerovi a křížnou stranou do protipohybu Kabeleho zakončil přesně k tyči – 2:0. Za dvě minuty přišla jediná šance hostů. Vrána krásnou uličkou vysunul Kutafina, který šel sám na brankáře, ale netrefil branku.

Vstup do druhé části měli domácí velice dobrý. Během pěti minut se dostali do tří vyložených šancí. Jednou skvěle zasáhl Kabele. Dvakrát míč skončil mimo branku. A tak přišel trest. P. Kučera se uvolnil ve vápně do protipohybu obránce, který jej srazil. Verner z penalty vykřesal naději – 2:1. Za dvě minuty mohlo být vyrovnáno. Vrána vysunul Kingsley Omovieho, který vnikl do vápna, ale nastřelil pouze hlavu pod nohy padajícího brankáře. Od tohoto okamžiku převzali otěže hosté, kteří se hnali za vyrovnáním, ale chybělo jim více klidu v zakončení nebo při finální přihrávce. V závěru museli předčasně pod sprchy Verner s Frantlem za vzájemné souboje v přerušené i nepřerušené hře.

Radek Polášek: „Prohrát 2:1 na čtvrtém týmu tabulky nevypadá špatně, ale dnes jsme byli dvě třetiny horším týmem a můžeme jen děkovat Petru Kabelemu, že nás svými zákroky udržel v zápasu. Na druhou stranu jsme byli i blízko bodu. Kdybychom jsme ho získali, tak bychom upletli z hovna bič, ale takový fotbal někdy bývá. Po snížení jsme narostli a byli jsme lepším týmem, jen nám chybělo více štěstí v zakončení. K rozhodčím se raději nebudu vyjadřovat.“

Tn. Rakovník: Kabele – Kutafin, Verner, Bredler, Černý – P. Kučera, Hudousek (46. L. Dolák), Novák, Rothe – Kingsley Omovie, Vrána. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4833013