Bojovnost a nasazení na ligisty stačily

Tatran Rakovník – FK Zbuzany 3:0 (3:0)

V předposledním kole divize B přivítal Tatran druhý tým soutěže FK Zbuzany – jehož dres obléká řada bývalých ligových hráčů. Naopak domácí lodivod Radek Polášek postrádal Petra Kučeru, kterého v základní sestavě nahradil Vladimír Hradecký. 

Vstup do zápasu měli domácí jako z pohádky. V 8. min. zahrával Vrána trestný kop. Víšek jeho bombu pouze vyrazil do strany, kam doběhl Kingsley Omovie, který dloubáčkem našel osamoceného Bredlera, jemuž stačilo nastavit hlavu – 1:0. Hosté zahrozili tvrdými střelami omilostněného Šírla a Mária Ličky, ale Kabele skvělými zákroky tým podržel. V 19. zahrával Verner trestný kop, na který naskakoval Kutafin a byl trefen kopačkou Dosoudila do obličeje. Verner si s penaltou suverénně poradil – 2:0. Hosté mohli snížit, ale Laušman z blízka mířil nad branku. Ve 32. udeřili domácí potřetí. Vernerův rohový kop na přední tyči stáhl Vrána. Ostrým centrem poslal míč skrz celé vápno k zadní tyči, kdy byl osamocený Kingsley Omovie a nezaváhal – 3:0. Pět minut před koncem mohlo být ještě veseleji, ale Hradecký orazítkoval jen tyč a dorážku Rotheho zablokoval Dosoudil.

Druhý poločas sice byl ve znamení optické převahy hostů, ale bez vyložené šance. Ty přišly mezi 65. – 72., kdy se sami před Kabelem objevili Kejha a Přeučil, ale v obou případech přestřelili. Tatran hrozil z brejků, ale chybělo lepší finální řešení. Když už se Kingsley Omovie dostal po Hradeckého centru ke gólové hlavičce, tak skvěle zasáhl Víšek. V závěru měli hosté sérii rohů, kterých přišly šance, ale Kabele svoji první letošní nulu nepustil.

Radek Polášek: „Byl to velmi těžký zápas. Hlavně v hlavách. Kluci věděli, že proti nim stojí zkušené mužstvo s ligovými a reprezentačními starty. Museli dát pryč zbytečný respekt a hrát, jako kdyby proti nim byli klasičtí divizní fotbalisté. Pak už to bylo jen o tom, aby plnili taktické povinnosti a pracovali na hřišti jako jeden muž. A to všechno se povedlo. Před zápasem jsem byl přesvědčen, že soupeře zvládneme fyzicky, což se potvrdilo. Soupeř měl také řadu šancí, a kdyby zápas skončil 6:3, tak se nemohl nikdo divit. Bylo to o proměňování šancí a v tom jsme byli lepší. Těší mě i první čisté konto. Teď je potřeba tyto dva domácí zápas potvrdit v neděli na Meteoru.“

Tn. Rakovník: Kabele – Kutafin, Verner, Bredler, Černý – Hradecký (89. M. Kučera), Hudousek (72. L. Dolák), Novák, Rothe – Vrána, Kingsley Omovie (85. Čermák). Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4775028