Soudržnost přinesla cenné vítězství

Hostouň – Tn. Rakovník B 0:3 (0:0)

V neděli odjela rezerva Tatranu na horkou půdu hostouňského béčka. V utkání byl klíčovou postavou brankář Petr Kabele, který byl stavebním pilířem vítězství Tatranu.  

Od prvních minut se hrál zajímavý a vyrovnaný fotbal. Do první šance se dostali domácí, ale Kabele skvěle zasáhl. Tím jako kdyby odstartoval svůj parádní výkon. Chvilku na to mohlo udeřit na druhé straně, ale hlavička V. Beneše skončila těsně vedle. Posléze se do dvou šancí dostali domácí, ale Kabele byl připraven. Pět minut před přestávkou se uvolnil L. Dolák. Přesným míčem našel Tauše, jehož střelu brankář vyrazil, ale jen do Čermáka, který to nečekal a míč skončil opět v náručí brankáře.

Neuběhly ani tři minuty druhé části, když se do vyložené šance dostal domácí Chuks, ale z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. A tak udeřilo na druhé straně. L. Dolák se vyhnul dvěma protivníkům. Zpětnou přihrávkou našel Tauše, který prostřelil brankáře – 0:1. Domácí otevřeli hru, ale obrana Tatranu pracovala bezchybně. V 84. napadal L. Skoupý. Vystihl malou domů a po kličce brankáři mazácky zakončil – 0:2. Za dvě minuty to byl opět L. Skoupý, který díky napadání získal míč. Obešel brankáře a následně nahrál M. Kučerovi, který se trefil přesně pod břevno – 0:3.

Václav Eck: „Výsledek sice hovoří jednoznačně, ale byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli efektivnější, což rozhodlo. Klíčové byly dvě neproměněné domácí šance v úvodu obou poločasů. Dnes nás podržel brankář Petr Kabele a bylo znát, že jsme na tom lépe kondičně. Zvláštní pochvalu zaslouží dorostenci, kteří ráno odehráli zápas ve Velimi a odpoledne ještě bojovali v I. B třídě.“

Tn. Rakovník B: Kabele – M. Kučera, V. Beneš, Hájek, Vait (87. Vojtek) – Sahaidak – Makram (67. L. Skoupý), Lisner (88. J. Beneš), L. Dolák, Čermák – Tauš (85. Sýkora). Trenér: Václav Eck.