Kanonádu řídil granátník Adam Vrána

Tatran Rakovník – MFK Most 5:2 (3:2)

Ve 13. kole divize A přivítali fotbalisté Tatranu staronového účastníka divize B – MFK Most. Pokud chtěli domácí ještě živit nějakou naději, tak byl úkol jasný – vyhrát.

Začátek zápasu tomu ale nenasvědčoval. V 9. min. utekl Kasal od půlky Rothemu. Vnikl po brankové čáře do vápna a jeho prudký centr zakončil Kotlan – 0:1. Za tři minuty bylo ještě hůře, když si na rohový kop naskočil Šípek a hlavičkou přes celou branku překonal Kabeleho – 0:2. V tu chvíli by na domácí vsadil málokdo, ale svěřenci Radka Poláška nic nezabalili. V 19. min. byl před vápnem faulován Kingsley Omovie. K trestnému kopu se postavil Adam Vrána a nádhernou střelou přes zeď do šibenice snížil – 1:2. Ve 34. se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že Adam Vrána vymetl prudkou ranou šibenici na straně brankáře – 2:2. Za dvě minuty mohl vývoj otočit Rothe, ale jeho bombu k tyči Nejedlo vyškrábl na roh. Ve 39. poslal Rothe od tribuny nepovedenou malou domů. Kasal šel ze strany sám na Kabeleho, který dobře zasáhl. Ve 42. se protáhl po velkém vápnu Rothe a nádhernou bombou do šibenice otočil vývoj – 3:2.

Druhý poločas byl ze strany domácích hlavně o pozorné defenzivě. Přesto mohli hosté po rychlém brejku srovnat, ale Kabele dobře vyběhl. Zmenšil úhel a míč vyrazil na roh. Klíčový okamžik přišel v 72., kdy Hudousek na půlce vybojoval míč. Poslal do úniku Vránu, který byl sám před brankáře, ale ještě posunul míč vedle sebe, kde nabíhal Kingsley Omovie a zakončil do prázdné branky – 4:2. Závěr patřil Tatranu. V 82. unikal Kingsley Omovie. Hostující brankář zahrál před vápnem rukou a musel předčasně pod sprchy. Z následného trestňáku Adam Vrána bombou pod břevno zkompletoval hattrick – 5:2. V dalších minutách měli velké šance Kučera a Hudousek, ale skóre nenavýšili.

Radek Polášek: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale nebylo to tak. Vítězství se nerodilo vůbec snadno a v rozhodujících chvílích nás podržel Petr Kabele. Musím na hráčích ocenit morální odhodlání. Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl. Po 14-ti minutách by na nás asi málokdo vsadil, ale povedlo se nám vrátit do zápasu a po přestávce už jsme byli lepším týmem. Nakonec naše vítězství mohlo být i vyšší. Víc mě mrzí, že srovnáme na 2:2 a pak opět vypadneme ze zápasu a soupeř si klidně mohl vzít vedení zpět. Kluci v tomto zápase zúročili dřinu z tréninků, ve kterých pracují velice dobře.“

Tn. Rakovník: Kabele – Kutafin, Verner, Bredler, Černý – P. Kučera, Hudousek, Novák (88. Zaspal), Rothe (66. L. Dolák) – Kingsley Omovie, Vrána (84. Hradecký). Trenér: Radek Polášek. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4751498