Poohlédnutí za několika zápasy rezervy

Tři zápasy rezervy Tatranu Rakovník, které byly sehrány během října. 

Družec – Tn. Rakovník B 4:1 (0:1)

Od prvních minut hosté hýřili pohybem. Napadali rozehrávku domácích, což jim dělalo velké problémy. Hosté byli fotbalovějším týmem a zaslouženě šli do vedení. Ve 22. se do míče opřel L. Dolák, obránce ale střelu srazil k Taušovi, který nezaváhal – 0:1. Chvilku na to mohl zvýšit Čermák, ale jeho střelu vytlačil domácí brankář na roh.

Druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Domácí přidali na důrazu v osobních soubojích. Hosté naopak ustoupili od běhání. Navíc se projevila mnohem větší zkušenost domácího celku. Ve 48. přišel faul hostů před vápnem, ale k překvapení všech ukázal rozhodčí Budař na penaltu. Burant ale přestřelil. Hosty to nenabudilo. Za dvě minuty neuhlídali rychlonohého Roučka, který prostřelil Kuta – 1:1. V 55. už přišel nedovolený zákrok ve vápně hostů. Míč si na značku pokutového kopu postavil velezkušený Suchopárek, který svého bývalého spoluhráče z Kladna překonal – 2:1. Když v 60. chyboval v rozehrávce Hájek a Rouček vstřelil svůj druhý gól, tak bylo rozhodnuto – 3:1. Hosté sice nic nezabalili, ale chyběl jim větší klid ve finální fázi. Poslední slovo tak měli domácí, kteří Tichým pečetili obrat – 4:1.

Václav Eck: „Byl to zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli výborný běhavý fotbal, čímž jsme domácí zaskočili a do ničeho nepustili. Druhý poločas byl bez pohybu. Domácí navíc přidali na důrazu a kluci doslova dostali „za uši“ a lekci ze zkušenosti.“

Tn. Rakovník B: Kut – Přibyl (69. O. Vávra), V. Beneš, Hájek, Zaspal – Čermák, L. Dolák – Makram, Tauš, Vait (69. Vojtek) – L. Skoupý. Trenér: Václav Eck.

 

Tn. Rakovník B – Slaný B 0:6 (0:2)

V úvodu se do velké šance dostal Vait, ale neproměnil. Pak přišly slabší chvilky domácí defenzivy. Zaspal chyboval v rozehrávce a Kroutil překonal Kuta – 0:1. Do poločasu mohli domácí srovnat, ale koncovka nebyla přesná, a tak přišel trest. Domácí opět chybovali v defenzivní činnosti a hosté se lacino dostali ke druhé brance – 0:2.

Za začátku druhé části přišla další naivní chyba domácího mladého týmu, který měl v základní sestavě sedm hráčů, kteří ještě v červnu hráli za dorost nebo ještě hrají. Soupeř toho využil a vstřelil třetí branku – 0:3. Tím se zápas zlomil a domácí mladíci v sobě nenašli sebedůvěru, aby něco s výsledkem udělali. Nakonec inkasovali další tři branky – 0:6.

Václav Eck: „Utkání jsme totálně nezvládli. Propadli jsme ve všech činnostech, za což nás soupeř trestal. Kdybychom hráli týden, tak gól nedáme, a navíc děláme naivní chyby.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal (26. Vojtek), Jiřík, Hájek, Přibyl – Makram (46. Tauš), Lisner, Čermák, Vait – Sahaidak (75. Kroupa) – L. Skoupý. Trenér: Václav Eck.

 

Unhošť – Tn. Rakovník B 1:3 (1:0)

První poločas nebyl ze strany hostujících mladíků vůbec povedený. Chyběl pohyb, nasazení i důraz v osobních soubojích. Naopak hru soupeře s přehledem dirigoval zkušený Daniel Asník, který také domácí barvy poslal ve 22. min. do vedení, když proměnil pokutový kop – 1:0.

Do druhé části jako kdyby v zeleno-bílých dresech nastoupilo jiné mužstvo. Mladíci začali více běhat. Pouštěli se do osobních soubojů, ale rozhodující okamžik přišel v 58., kdy musel pro svalové zranění vystřídat Asník. Hra domácích se úplně rozpadla. Po hodině hry toho hosté využili. Čermákovu střelu ještě brankář vyrazil, ale proti dorážce Doláka byl bezmocný – 1:1. Chvilku na to otočil vývoj V. Beneš, který hlavičkoval nechytatelně, ale radost zhatil zvednutý praporek signalizující ofsajd. Tento moment hosty nabudil a odměna přišla v 76., kdy Sýkora dostal míč na střed hřiště. Uvolnil se ve vápně a podél brankáře otočil vývoj – 1:2. Definitivní podobu výsledku dala 83., kdy domácí obraně utekl mladík Sahadiak a mazácky obstřelil vyběhnuvšího brankáře – 1:3. V závěru mohli domácí snížit, ale Kabele parádně zlikvidoval trestný kop.

Václav Eck: „Opět to byl výkon rozdílných poločasů. V tom prvním nám chybělo úplně všechno a kluci si snad mysleli, že to půjde bez nasazení a pohybu. Do druhé části už to bylo o něčem jiném. Klíčové bylo odstoupení Dana Asníka, čímž se domácím úplně rozpadla hra. Za výkon ve druhém poločasu jsme si tři body zasloužili. S druhou částí jsem byl spokojen.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Vojtek, V. Beneš, Jiřík (56. Tauš), Přibyl – L. Skoupý, Čermák, Sahaidak, Vait – Dolák (90. M. Kučera) – Sýkora. Trenér: Václav Eck.