Zbytečně ztracený jeden bod

Tn. Rakovník B – Vinařice 1:1 (0:0) pk 5:3

V dalším kole I. B třídy přivítala rezerva Tatranu nováčka soutěže – SK Vinařice. Domácí se opět trápili při zakončení, ale nakonec vybojovali alespoň dva body, což ale vzhledem k množství šancí, je spíš ztráta.

Od prvních minut se hrál bojovný fotbal. Začátek zápasu patřil hostům, kteří se snažili překvapit obranu domácích, ale ta odolala. Naopak druhá polovina poločasu už byla ve znamení mírného tlaku hráčů Tatranu, kteří se dostali do dvou slibných. Podlenovi chybělo, po centru Zaspala, pár centimetrů, aby hlavou zakončil. Předtím hlavičkoval Sýkora, který využil podběhnutí brankáře, ale míč letěl nad branku. 

Druhý poločas začal náporem domácích, kteří po většinu času hráli na polovině soupeře. Přišly i šance. Čermák byl sám před brankářem, ale nastřelil pouze jeho tělo. Dolákova bomba skončila na tyči. V závěru brankovou konstrukci po Makramově centru trefil také Podlena. Střelu V. Beneše vyškrábl brankář ze šibenice. A tak přišel trest. V 83. se z pětadvaceti metrů do míče opřel Kořínek a neskutečnou bombou vymetl šibenici – 0:1. Domácí ale nesložili zbraně a v poslední minutě si udělal V. Beneš z obránců slalomové tyče. Předložil míč Taušovi, kterému stačilo nastavit placírku – 1:1.

O vítězi tak museli rozhodnout penalty. V nich byla pětice domácích – Dolák, Hájek, Tauš, Čermák a V. Beneš – bezchybná. Naopak Petr Švarc jednu chytil, což rozhodlo o dvou bodech pro domácí rezervu.

Václav Eck: „Vzhledem k průběhu zápasu asi musíme být spokojeni s dvěma body, ale podle mne je to ztráta. Chybí nám větší hlad po gólu. Větší agresivita v pokutovém území soupeře. Na druhou stranu si cením, že to kluci v závěru nezabalili a dokázali dostat zápas do penaltového rozstřelu, ve kterém jsme byli stoprocentní.“

Tn. Rakovník B: Švarc – Zaspal, V. Beneš, Jiřík, Přibyl (66. Dolák) – Makram, Hájek, Čermák, Vait (46. L. Skoupý) – Podlena, Sýkora (55. Tauš). Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4661561