Výkon kazí horší výsledek

FK Hořovicko – Tatran Rakovník 2:1 (0:1)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu další přípravný duel, ve kterém změřili síly s účastníkem skupiny A – FK Hořovicko. 

Prvních deset minut bylo ve znamení tlaku domácích, ale bez vyložené šance. Poté se hra srovnala a také Tatran začal díky dobrým kombinacím na jeden dotek hrozit. Do dvou šancí se dostal Kingsley Omovie, ale jednou byla jeho střela zablokována obětavým zákrokem stopera. Podruhé zasáhl brankář. Ve 29. poslal Vecka dlouhý míč za obranu. Kingsley Omovie vyhrál souboj se stoperem. Předložil míč Hradeckému, jehož střela k zadní tyči byla nechytatelná – 0:1. V závěru poločasu mohli domácí srovnat, ale Kut dvakrát parádně zasáhl.

Začátek druhé části přinesl ještě vyrovnaný souboj. Na obou stranách bylo po jedné šanci, ale domácí brankář i Švarc byli na místě. Poté se hosté dostali pod tlak, ale Švarc dvěma bravurními zákroky spoluhráče podržel. V 76. byl ale pozdě v souboji. Fauloval útočníka a domácí z penalty srovnali – 1:1. Za šest minut došlo k nedorozumění v defenzivě hostů a domácí otočili vývoj – 2:1. V dalších minutách ale měli P. Kučera a Hradecký na noze vyrovnání. Prvně jmenovaný rohlíčkem těsně minul vzdálenější tyč. Hradecký z vápna těsně minul šibenici. V poslední minutě kopali hosté roh, ale místo zakončení došlo k brejku, který Černý zastavil ve vápně nedovoleně. Švarc ale bravurně penaltu zneškodnil.

Pavel Koutenský: „S herním projevem jsem byl spokojen. Kluci makali a bojovali. Výsledek mě proto mrzí, protože jsme si prohrát nezasloužili.“

Tn. Rakovník: Kut (46. Švarc) – Černý, Bredler, Vecka, Vrána – Hradecký, L. Skoupý (70. Vojtek), Verner, Kutafin, P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský.

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4508683