Záchranu nemají ve svých rukou

Arsenal Česká Lípa – Tatran Rakovník 1:0 (1:0)

V sobotu odpoledně bylo na programu 29. kolo divize, ve kterém fotbalisté Tatranu odjeli do České Lípy. Domácí měli před tímto duelem na svém kontě 30 bodů. Hosté o dva více, tudíž i remíza a prohra na penalty by nasměrovala Tatran k záchraně divize, kterou by měli stále ve svých rukách. Žalostná koncovka ale přinesla to nejhorší vyústění. 

Vstup do zápasu se hostům nepovedl. V 8. min. přišla ztráta míče na půlce. Poté prošel Lcek až před velké vápno, kde si narazil s Kaňkovským a krásnou střelou do šibenice obstřelil Kuta – 1:0. Tím ale domácí skončili. Tatran postupně převzal otěže a tlačil se za vyrovnáním. Ve 23. zahrával Novák ze strany trestný kop. V malém vápně našel nabíhajícího Kingsley Omovieho, který ale jen slabou střelou nechal vyniknout brankáře. Za pět minut zahrávat Vrána rohový kop. Domácí obránce si srazil míč do vlastního břevna, od kterého se odrazil ke Kingsley Omoviemu, který ale nedokázal z pěti metrů zakončit. Ve 36. přišla pěkná kombinace. Hynek uvolnil na vápně Vernera, který přestřelil.

Do druhého poločasu nastoupili hosté se snahou vyrovnat, ale jejich koncovka byla žalostná. V 54. utekl po levé straně Kingsley Omovie. Zpětnou přihrávkou našel Vránu, který se protáhl do vápna, ale sám před brankářem nastřelil jeho tělo. Chvilku na to Hynek vysunul Vránu, který po brankové čáře vnikl do vápna. Stačilo pouze po zemi poslat míč na Kingsley Omovieho, ale Vrána míč zvedl a svého spoluhráče vzduchem přehodil do prázdna. V 65. přišla další gólovka hostů, když se míč odrazil k Novákovi, který ze čtyř metrů bodlem přestřelil. V 75. se do vápna protáhl Kingsley Omovie. Byl faulován, ale zákrok ustál a následně zakončil velice slabě. Další snaha hostů přišla vniveč, a tak záchrana divize pro Tatran není jen v rukou jeho fotbalistů.

Pavel Koutenský: „Nechci hanit domácí, ale byli nejslabším týmem, se kterým jsme se na jaře utkali, ale díky naší střelecké impotenci nevezeme ani bod. Před zápasem jsem hráče upozorňoval na vstup do utkání. Asi marně, když jsme byli deset minut pod tlakem a inkasovali. Poté jsme převzali otěže a hlavně po přestávce předvedli několik velmi dobrých akcí, ale co je to platné, když nejsem schopni dát gól. Nyní už musíme spoléhat na pomoc jiných týmů.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Černý (77. Gögh) – Novák, Hynek, Verner, Kučera (66. D. Červený) – Kingsley Omovie, Vrána. Trenér: Pavel Koutenský.

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4386679