Smolná prohra v Doksech

Doksy – Tn. Rakovník B 1:0 (0:0)

Na to, že se potkala mužstva z obou pólů tabulky, se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém byli hosté nebezpečnější. Do první šance se dostal Hájek, který z pozice stopera vyvezl míč. Ze třiceti metrů vypálil, ale jen otřásl břevnem. Chvilku na to se dostal k míči Konopásek, ale Kieryka zachránila tyč. Domácí zahrozili dvěma závary, ale Kabele prokázal velmi dobrý postřeh. V závěru poločasu se do dvou šancí dostal Tauš. Nejprve po centru Čermáka hlavičkoval sám před brankou, ale přestřelil. Chvilku na to zakončil jen do Kieryka.

Druhý poločas už tak pohledný fotbal nepřinesl, ale stále se hrálo vyrovnaně. Rozhodující okamžik přišel v 60., kdy nejprve Kieryk s námahou vyškrábl od tyče bombu Weise. Následoval brejk domácích. Faul před vápnem. K trestnému kopu se postavil Hlava. Kabele podklouzl a na míč už nedosáhl – 1:0. Hosté nesložili zbraně, ale koncovka byla jejich největším problémem. Neuspěl Jiřík a v závěru se do odraženého míče ve vápně opřel Konopásek, ale jen těsně minul šibenici.

Zdeněk Weis: „Podali jsme nejlepší výkon jara. Herně nemohu klukům nic vytknout. Hráli jsme velmi dobrý kombinační fotbal. Měli i řadu šancí, ale koncovka nás dnes připravila o bodový zisk.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Výborný, Hájek, L. Šika, J. Konopásek – Mašek, Weis, Čermák (65. Pšenička), Tauš – Jiřík, M. Kučera. Trenér: Zdeněk Weis.