Rezerva si s chutí zastřílela

Tatran Rakovník B – Sokol Klobuky 7:1 (3:0)

V neděli bylo na programu další kolo I. B třídy, ve kterém rezerva Tatranu hostila o záchranu bojující Klobuky. V domácím dresu se po dlouhé pauze objevil na delší časový úsek Honza Konopásek a zahrál velice dobře. 

Od prvních minut byli domácí lepším týmem. Na první gól se čekalo do 24. min., kdy Čermák uličkou uvolnil F. Skoupého, který vnikl do vápna. Udělal kličku brankáři. Předložil míč Doušovi, jemuž stačilo trefit prázdnou branku – 1:0. Za deset minut vyvezl Hájek míč. Před vápnem si narazil s Doušou a krásnou přízemní střelou trefil levý dolní roh – 2:0. Potom přišly dvě vyložené šance soupeře, ale ani při jedné nebyla trefena branka. Minutu před přestávkou vysunul Šika pasem za obranu M. Kučeru, který šel sám na brankáře a mazácky jej obstřelil – 3:0.

Druhá část byla opět ve znamení tlaku domácích. Na gól se opět čekalo čtyřiadvacet minut. Čermák kolmicí vysunul Doušu, který šel sám na brankáře a rohlíčkem poslal míč kolem jeho těla do branky – 4:0. Hned za minutu hosté krásnou střelou do šibenice snížili, ale závěr patřil domácím – 4:1. V 73. se za vápnem do míče opřel Weis a s pomocí břevna poslal míč do sítě – 5:1. V 80. utekl po levé straně Tauš. Zpětnou přihrávkou našel z druhé vlny nabíhajícího Doláka, který placírkou nedal brankáři šanci – 6:1. Poslední slovo měli domácí v 89. min., kde se do vápna protáhl Dolák. Přesným centrem našel L. Skoupého, jenž rybičkou uzavřel skóre zápasu – 7:1.

Zdeněk Weis: „Po celý zápas jsme byli lepším týmem. Byť přišla chvilková hluchá místa, tak jsme odehráli velmi dobrá zápas, který se musel líbit. Góly padly po krásných akcích nebo střelách a to jsme ještě řadu šancí neproměnili. Líbil se mi výkon mladíků z dorostu, kteří zahráli velice dobře.“

Tn. Rakovník B: Kabele – Zaspal (76. Černý), Hájek (78. Dolák), Šika, Konopásek (46. Vojtek) – Mašek (55. L. Skoupý), Weis, Čermák, F. Skoupý (76. Tauš) – M. Kučera, Douša. Trenér: Zdeněk Weis. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4373779