Rozdíl byl v síle střídajících hráčů

Tatran Rakovník – Sokol Hostouň 1:4 (0:0)

V dalším přípravném utkání přivítali divizní fotbalisté Tatranu třetiligový Sokol Hostouň. Utkání bylo až do pětašedesáté minuty vyrovnané a byl to dokonce Tatran, který měl do této minuty více brankových šancí, ale závěr zápasu patřil třetiligové Hostouni.

První poločas by se dal nazvat šachovou partií. Oba týmy velice pozorně bránili. Vykrývaly prostory a prakticky se hrálo jen mezi oběma vápny. Místy byli nebezpečnější hosté, ale do vyložené šance se nedostal ani jeden tým.

Vstup do druhého poločasu patřil domácím, kteří byli dvacet minut lepším týmem. Hned po třech minutách se dostal za záda obránců Jankele, ale hostující brankář včas vyběhl a domácí mladík jej z blízka jen nastřelil. Za chvilku to byl opět Jankele, který dostal přihrávku na zadní tyč, ale nastřelil přesunujícího se brankáře. V 56. min. zahrávali domácí rohový. K odraženému míči se dostal Rothe, ale z otočky přestřelil branku. V 61. přišla třetí velká šance Jankeleho, který se protáhl až před brankáře, ale při obstřelení minul branku. A tak udeřilo na druhé straně. Hosté využili slabšího důrazu. Následoval brejk a zakončení do prázdné branky – 0:1. Odpověď domácích byla velice pádná. Vrána se za vápnem opřel do míče a bombou vymetl šibenici – 1:1. Posledních dvacet minut patřilo hostům, kteří využili hrubých chyb v rozehrávce a defenzivní činnosti od domácích. Další dva góly padly do prázdné branky a třetí z penalty – 1:4.

Radim Nečas: „Do sedmdesáté minuty jsme sehráli nejlepší zápas v přípravě a díky začátku druhého poločasu jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme opět spálili vyložené šance, což nás posléze mrzelo. Závěr zápasu byl ovlivněn střídáním. U soupeře byla znát vyšší kvalita střídajících hráčů.“

Tn. Rakovník: Kabele – Bredler (46. Rothe), Vecka, Konejl, Hradecký (57. Černý) – L. Dolák (57. Kutafin), Verner, P. Kučera, Kingsley Omovie (46. Nesládek) – Junek (68. Jankele), Jankele (57. Vrána). Trenér: Radim Nečas. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5989573