Festival neproměněných šancí

Tatran Rakovník – MFK Most 1:1 (1:0)

V třetím přípravném utkání změřili divizní fotbalisté Tatranu síly s týmem MFK Most, který vloni sestoupil z divize.

Začátek zápasu patřil domácí, ale už neproměněná šance P. Kučery naznačila, kde bude problém domácích. V průběhu prvního poločasu se do velkých šancí dostali L. Dolák, Kingsley Omovie, a ještě jednou P. Kučera, ale ani jeden nedokázal brankáře překonat. To se povedlo pouze Nesládkovi, který si před vápnem narazil s Vránou. Vnikl do vápna a mazácky obstřelil vyběhnuvšího brankáře. Hosté se dostali do jedné vyložené šance, kdy šel útočník sám na Žuleviče, který ale bravurně zasáhl a špičkou kopačky zastavil míč směřující do branky.

Začátek druhé části přinesl domácí tápaní, které bylo ovlivněno pěticí střídajících. Most se dostal do dvou závarů a jedné šance, ale Žulevič dobře vykryl střelecký úhel a nenechal se obstřelit. Po hodině hry hosté srovnali, když si Konejl nešťastně srazil střelu do branky a Žulevič nestačil míč vyrazit. Poté přišel tlak domácích. Jankele šel třikrát sám na brankáře. Dvakrát mířil vedle, jednou do něj. Hradecký, Rothe i Kingsley Omovie se dostali do velmi dobrých šancí, ale ani jeden z těchto hráčů síť nerozvlnil. To se nepovedlo ani L. Dolákovi, a tak Tatran „vyhořel“ na proměňování šancí.

Tn. Rakovník: Žulevič – Konejl, Vecka (46. Rothe), Bredler, Černý – Kutafin (46. Hradecký), P. Kučera (46. Verner), L. Dolák, Nesládek, Kingsley Omovie – Vrána (46. Jankele). Trenér: Radim Nečas. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5974229