Zlaté dva body po penaltách

Tatran Rakovník – FK Olympie Březová 1:1 (0:1) pk 4:2

Ve 3. kole divize B přivítal Tatran, netradičně v neděli odpoledne, hráče Olympie Březová, kteří měli v úvodních dvou kolech těžký los (Most a Kladno) a na první body zatím čekali. Naopak Tatran chtěl potvrdit vítězství ze Štětí. Nakonec domácí mohou být rádi za dva body.

Prvních patnáct minut bylo ve znamení tlaku hostujícího týmu. Jenom Vaněček se dostal do dvou vyložených šancí. Nejprve skvěle zasáhl na Žulevič, který se stačil přemístit a vytlačit míč na roh. O chvilku později už byl domácí brankář překonán, ale pomohla mu pravá tyč. V 19. min. ale už byl Žulevič krátký na přesnou střelu Kravara, která rychle zapadla přes celou branku do sítě – 0:1. Domácí byli v prvním poločasu bezzubí a nevytvořili si ani jednu šanci.

Druhý poločas byl ve znamení optické převahy domácích, ale vyložené šance nepřicházely. Když už se objevil náznak, tak chyběla rychlejší reakce nebo přesnější nahrávka. Tatran byl ale za snahu odměněn devět minut před koncem. Vrána zatáhl po brankové čáře míč do vápna. Zpětnou přihrávkou našel P. Kučeru, který protlačil míč do sítě – 1:1. Hned po rozehrání mohlo být s domácími zle, ale Žulevič neskutečným reflexem vyrazil na brankové čáře střelu ze sedmi metrů.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. Hned v první sérii trefili hosté břevno a ve třetí se zaskvěl Žuleviš, a protože Nesládek, Vrána, Vecka a Hradecký nezaváhali, tak zůstal druhý bod na Tatranu. Nutno podotknout, že hodně zlatý.

Radim Nečas: „Zlaté dva body. Tak, jako jsme o dva body přišli v prvním kole se Slaným, kdy jsme si zasloužili vyhrát, tak dnes jsme nebyli lepším týmem, ale máme dva body. Fotbal takový někdy bývá. S prvním poločasem nemohu být vůbec spokojen. Ve druhém to bylo o trochu lepší, ale oproti minulému týdnu se to nedalo srovnat.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Borák, Vecka, Neumann, Hradecký – L. Dolák (55. Vrána), Verner (46. Rothe), Čech, Hrobník – P. Kučera – Nesládek. Trenér: Radim Nečas.