Nakonec spravedlivá dělba bodů

Tatran Rakovník – FC Rokycany 1:1 (0:0)

V předposledním přípravném utkání změřili divizní hráči Tatranu síly s účastníkem divize A – FC Rokycany. Trenér Radim Nečas pustil, kvůli vyššímu hernímu vytížení, Žuleviče, Rotheho a Hrobníka s B týmem.

Od prvních minut se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém každý chvilku tahal pilku. Domácí byli v prvním poločasu snaživější a vypracovali si tři slibné šance, ke skórování, ale opět se ukázala veliká bolest týmu v přípravě – a to je proměňování šancí. Jankele byl ze strany sám před brankářem, kterého pouze nastřelil. Míč se odrazil k Junkovi, jehož střelu vykopl na brankové čáře stojící obránce. Těsně vedle skončila i střela P. Kučery.

Druhý poločas se odehrával ve vlnách. Chvilku měli šance domácí, a za pár okamžiků musel zasahovat Kabele, který doslova zázračně zlikvidoval dorážku hráče, před kterým se otevřela odkrytá branka, ale Kabele se stačil přesunout a na poslední chvíli míč vyrazit mimo tyče. Pak zase přišly šance zelenobílých. Do velké se dostal L. Dolák, ale brankář konečky prstů jeho obstřelení dokázal vyškrábnout mimo tyče na roh. Pak přišly dvě velké šance Rokycanských, ale v prvním případě přeloboval útočník s Kabelem i branku. Ve druhém případě skončil míč těsně nad brankou. Góly tak padaly až v poslední desetiminutovce. Nejprve se prosadili přesnou střelou k tyči hosté – 0:1. Za tři minuty ale bylo srovnáno. Hradecký utekl po levé straně. Jeho střílený centr proletěl až k zadní tyči, kam si z druhé vlny naběhl L. Dolák a nekompromisně rozvlnil síť – 1:1.

Radim Nečas: „V prvním poločasu nebyl náš výkon vůbec špatný. Soupeře jsme do šancí nepouštěli a naopak sami jsme měli dvě, tři možnosti ke skórování, ale opět nás zradila koncovka. Po přestávce už výkon nebyl tak kompaktní, ale jsem rád, že když jsme v závěru inkasovali, tak to kluci nezabalili a vynutili si alespoň vyrovnání. Nyní nás čeká herní soustředění v Blšanech, kde se zaměříme na herní praxi a hlavně koncovku.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka (46. Bredler), Konejl, Vrána (46. Stojka) – P. Kučera, Nesládek, Verner, Kingsley Omovie (28. L. Dolák) – Junek, Jankele (75. Vrána). Trenér: Radim Nečas. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/6018241