Zbytečné chyby ovlivnily výsledek

Slavia Karlovy Vary – Tatran Rakovník 4:2 (3:0)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu Rakovník první přípravný zápas, ve kterém se představili na hřišti třetiligové Slavie Karlovy Vary. Trenér Radim Nečas mohl nasadit zimní posily, kterými jsou brankář Ivan Žulevič, stoper David Konejl, středopolař Jindřich Dobřanský a útočník Ondřej Jankele. Naopak z různých důvodů postrádal Petra Vecku, Tomáše Rotheho, Lukáše Hrobníka, Lukáše Doláka a Vojtu Bělíčka.

Úvodní minuty vyšly lépe domácím fotbalistům, kteří hosty převyšovali hlavně v důrazu při přijímání míče. A právě hned po čtyřech minutách hosté dvakrát nebyli důrazní. Nejprve Stojka na půlce a potom před vlastní branku, čehož domácí využili a prostřelil Žuleviče – 1:0. Tatran se postupně osměloval. Nebezpečnou střelou těsně vedle se prezentoval Jankele. Vyrovnání měl na kopačce P. Kučera, jehož lob ale domácí brankář vystihl. Hned z protiútoku chyboval v rozehrávce Žulevič. Domácí se zmocnili míče, a byť si Žulevič na obstřelení sáhl, tak míč z branky nevytěsnil – 2:0. Za tři minuty mohl snížit Kingsley Omovie, ale jeho střelu zlikvidoval domácí brankář. Tři minuty před koncem přišla rychlá křídelní akce domácích. Opět nedůraz hostů a pohodlné zakončení z hranice malého vápna – 3:0.

Do druhého poločasu poslali domácí trenéři Daniel Drahokoupil a Robert Žák úplně novou jedenáctku. Hosté vystřídali šest hráčů. Po zhruba sedmiminutovém oťukávání převzali hráči Tatranu taktovku a hned se jim podařilo snížit. Na Věchtíkův rohový kop si naběhl Jankele a přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci – 3:1. Za deset minut bylo ještě veseleji. Věchtík opět zahrával rohový kop, na který si tentokrát naběhl urostlý stoper David Konejl a zamířil nechytatelně – 3:2. Tatranu narostla křídla. Do velkých šanci se dostali Vrána a Kingsley Omovie. První ale mířil těsně vedle a druhého vychytal pádem pod nohy brankář. Neujala se ani Vránova bomba z hranice vápna. A tak udeřilo na druhé straně. Hosté špatně vyřešili defenzivní činnost. Přišla ztráta míče a přesné zakončení od domácích k tyči – 4:2.

Tn. Rakovník: Žulevič (46. Kabele) – Stojka (46. Černý), Bredler, Konejl, Hradecký (46. Věchtík. 81. Stojka) – Nesládek, Verner (46. Dobřanský), P. Kučera (46. Kutafin), Kingsley Omovie – Junek (46. Vrána) – Jankele (68. Hradecký). Trenér: Radim Nečas. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5959685