Vítězství nad lídrem bylo hodně blízko

Tatran Rakovník – Sokol Hostouň 1:1 (0:0) pk 3:2

V dalším kole divize B přivítali hráči Tatranu lídra soutěže a velkého aspiranta na postup Sokol Hostouň. Situace domácích je už jasná, ale tým chce dohrát soutěž se ctí a bojovat o každý bod, což v tomto duelu jasně ukázal. Škoda pokaženého podzimu, protože tento tým na velice těžkou a silnou divizi B má. 

Domácí nastoupili v netradičním rozestavení 3 – 5 – 2, což soupeře asi zaskočilo, protože neměl čas na rozehrávku a přechod do útoku. Do první šance se tak po čtvrt hodině dostali domácí. Na centr P. Kučery si naskočil Kingsley Omovie, ale míč se od břevna odrazil na brankovou čáru a ven. Hosté se postupem času dostávali do šancí. Vstřelili dva góly, které ale nebyly pro ofsajdy správně uznány. Když už přišly šance Laušmana či Hájka, tak bu´d měli hosté nepřesnou mušku nebo skvěle zasáhl Kabele.

Vstup do druhého poločasu měli lepší hosté, kteří si během deseti minut vytvořili dvě vyložené šance. Laušman ale netrefil prázdnou branku a Dosoudil z osmi metrů přestřelil. V 57. se přeci jen hosté dočkali. Na přetažený centr si naskočil Vojtěšek a hlavou překonal přesunujícího se Kabeleho. Domácí ale nesložili zbraně. Několik útoků zastavila nepřesné finální přihrávka. Když už se Kingsley Omovie dostal ke střele, tak skvěle zasáhl Czehowsky. Zasloužená odměna přišla v 80., kdy natáhl z pětadvaceti metrů Mařík a nádhernou bombou vymetl šibenici – 1:1. Tím odstartoval nápor Tatranu. Za dvě minuty odcentroval Ryška. Kingsley Omovie  ale rybičkou orazítkoval jen tyč. O chvilku později se do vápna kolem Dosoudila protáhl Mařík, ale těsně minul šibenici.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. V nich kraloval domácí brankář Petr Kabele, který zneškodnil tři pokusy soupeře. V domácím dresu neuspěly mladé pušky Ryška a L. Dolák, kteří zahráli penaltu hodně laxně. Naštěstí Verner, Junek a nejlepší hráč domácích Kingsley Omovie nezaváhali, čímž si Tatran připsal velice cenné dva body – 3:2.

Radek Polášek: „Zápas jsme zahráli na riziko. Se třemi hráči v obranné linii, ale se zahuštěným středem zálohy. Kluci odpracovali utkání velice zodpovědně. Nebyli jsme předem poraženi a toužili uspět. Během zápasu jsme fyzicky stíhali a v závěru dokonce sahali po vítězství. Vzhledem k průběhu, kdy jsme za stavu 0:1 přežili dvě velké šance soupeře, ale musíme být s dvěma body spokojeni.“

Tn. Rakovník: Kabele – Hradecký, Vecka, Vrána – P. Kučera (90. Kutafin), Mařík (87. L. Dolák), Verner, Bredler (27. Bredler), Nesládek (85. Ryška) – Kingsley Omovie, Junek. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5328474