Zbytečně v závěru pokažený dojem

Vinařice – Tn. Rakovník B 2:3 (0:3)

V dalším kole I. B třídy odjela rezerva Tatranu na specifické hřiště do Vinařic. Domácí se prezentují velice slušným fotbalem, ale béčko Tatranu sehrálo, až na závěrečné minuty, jeden z nejlepších utkání na jaře. A vítězství mohlo být i vyšší. 

Úvodní minuty zápasu patřily hostů. Již po čtyřech minutách byl před vápnem faulován Lisner. Míč si k trestnému kopu postavil Čermák a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre – 0:1. V dalších minutách byli hosté fotbalovější, a hlavně běhavějším týmem, což domácím vůbec nevonělo. Přesto se dostali do dvou náznaků, ale zkušený Kut si vždy poradil. Ve 30. přišla kolmice od Hájka na rozběhnutého Kutafina, který byl ve vápně faulován brankářem a Čermák z penalty zvýšil – 0:2. Za dvě minuty přišla rychlá kombinační souhra mezi Jiřík s L. Šikou, z čehož profitoval Čermák a přesnou střelou završil čistý hattrick – 0:3.

Druhý poločas byl v režii hostů, kteří se dostali do čtyř vyložených šancí, ale jejich řešení nebylo nejlepší. A tak přišla zbytečná komplikace. Čtyři minuty před koncem zapískal rozhodčí spornou penaltu, kterou proměnil Kořínek – 1:3. Vinařice vycítily šanci a v 90. min. dokonce snížily, ale víc už obrana Tatranu svému soupeři nedovolila – 2:3. Na úplném konci navíc dostal Vojtek druhou žlutou a musel předčasně pod sprchy.

Václav Eck: „Byli jsme dobře připraveni na specifické vinařické hřiště. Věděli jsme, že musíme být aktivní, důrazní a nepříjemní, což kluci plnili a soupeři to vůbec nevonělo. Neměl na nic čas a to byla voda na náš mlýn. Po přestávce si kluci zápas užili. Škoda, že nepřidali další branky. Dojem proto trochu kalí závěr, kdy jsme si nechali zbytečně dát dva laciné góly a trochu negovali náš velmi slušný výkon.“

Tn. Rakovník B: Kut – Zaspal (77. O. Vávra), M. Kučera, L. Šika, Jiřík – Andrt (73. Tereschenko), Lisner – Čermák, L. Dolák (77. Vojtek), Kutafin (70. Vait) – Hájek. Trenér: Václav Eck.