Milosrdná lekce z lehkosti a fotbalovosti

Tatran Rakovník – Dukla Praha U19 3:6 (0:2)

V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu další přípravný zápas, ve kterém změřili síly s extraligovým starším dorostem Dukly Praha. Trenér Radek Polášek postrádal nemocné Adama Vránu, Kubu Bredlera a Kingsley Omovieho. 

Od prvních minut byli pražští mladíci běhavějším a fotbalovějším týmem. Neustále napadli rozehrávku domácích, a když míč získali, tak rychle a přesně kombinovali. Prakticky neztráceli míče a navíc byli velice rychlí do útočné fáze. Během poločasu se hostující mladíci dostali do sedmi vyložených šancí, ze kterých dvě proměnili. Další tři chytil výborný Kabele a dvě skončily vedle branky – 0:2. Domácí zahrozili pouze šancí P. Kučery, kterou včasným pádem pod nohy zlikvidoval brankář a dalšími dvěma trestnými kopy. Kučerův skončil vedle a Ryškovu střelu přes zeď bravurně vyrazil brankář.

Vstup do druhé části se domácím vůbec nepovedl. Během pěti minut inkasovali po rychlých křídelních akcích, po kterých hosté zakončovali do prázdné branky – 0:4. V 54. přišla další rychlá akce. Černý ještě stačil odvrátit nebezpečný centr skluzem do tyče, ale míč se odrazil k osamocenému útočníku Dukly, který neměl problém zakončit – 0:5. V dalších minut se domácí výsledkově trochu zmátořili, ale bylo to i díky tomu, že hosté další řadu šancí neproměnili. I díky výbornému Kabelemu. Snížení Tatranu zařídil L. Dolák, ke kterému se odrazil míč po zblokované střele P. Kučery – 1:5. Za tři minuty se na rohu vápna opřel do míče Hradecký a nádhernou střelou do šibenice snížil – 2:5. V 65. vybojoval míč na půlce Junek. Posunul jej do prava na rozběhnutého P. Kučeru, který propálil brankáře – 3:5. Poslední slovo ale měli hosté, kteří tři velké šance neproměnili, ale nakonec vstřelili po rychlé akci šestý gól – 3:6.

Radek Polášek: „Kromě patnácti minut ve druhém poločasu jsme byli horším a pomalejším týmem. Byla to dobrá konfrontace s ligovým mládežnickým fotbalem. Ukázalo se, jak je pro nás důležitý Kuba Bredler na postu defenzivního záložníka a Kingsley Omovie na kraji zálohy. Žádná prohra není příjemná, ale je to v přípravě dobrá facka, abychom se vrátili zpět k poctivé práci.

Tn. Rakovník: Kabele – Rothe, Vecka, Černý, Ryška – Kutafin, Mařík, Verner, L. Dolák, P. Kučera – Nesládek. Hokejově střídali: Novák, Junek a Hradecký. Trenér: Radek Polášek. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5118494