Do útoku byli domácí bezzubí

Tatran Rakovník B – Union Cerhovice 0:2 (0:1)

V dalším přípravném utkání změřila rezerva Tatranu síly s účastníkem středočeské I. A třídy – Union Cerhovice. Trenér Václav Eck měl velké problémy s marodkou, což způsobilo, že tým byl pouze v jedenácti. 

Od prvních minut se hrál vyrovnaný fotbal. Do první šance se dostal Andrt, který unikl obraně, ale zakončil jen do vyběhnuvšího brankáře. Za pět minut mohlo udeřit na druhé straně, ale Fulín z osmi metrů mířil nad branku. Ve 26. se za cerhovickou obranu dostal J. Beneš, ale jeho střelu bravurně vyškrábl brankář Křikava. Ve 32. přišla chyba domácích ve středu hřiště v rozehrávce. Následoval rychlý brejk po pravé straně s přesnou přihrávkou před branku a zakončením, proti kterému byl A. Beneš bezmocný – 0:1.

Druhý poločas přinesl stejný obrázek. Hrálo se hlavně mezi oběma vápny. Více nebezpeční do útoku byli cerhovičtí hráči, kteří po hodině hry přidali druhou branku. Fulín si naběhl na kolmici za obranu a ve skluzu píchl míč kolem vyběhnuvšího A. Beneše – 0:2. Domácí se v dalších minutách snažili o snížení, ale šance Hájka, Jiříka nebo M. Kučery zlikvidoval pozorný Křikava.

Václav Eck: „Měli jsme problémy se sestavou, takže hráli kluci, kteří mají méně natrénováno nebo hráli na jiných postech, což se projevilo během zápasu. V prvním poločasu jsme měli dvě velké šance, které mohly v případě proměnění dát utkání jiný ráz. Nestalo se tak. Naopak jsme po hrubé chybě inkasovali. Celkově to byl náš nejhorší zápas směrem do útoku a ukázal nám, na čem je potřeba pracovat.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Kalous, L. Šika, M. Kučera, Jiřík – Makram, Hájek, Lisner, Andrt, J. Beneš – Sýkora. Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5118511