Osm minut od velkého úspěchu

Tatran Rakovník – Loko Vltavín 2:3 (1:1)

V úterý sehráli divizní fotbalisté Tatranu na svém hřišti 1. kolo celostátního poháru – Mol Cup. Soupeřem jim byl druhý celek loňského ročníku ČFL – Loko Vltavín, který trénuje Martin Frýdek, jenž byl malou chvilku také trenérem Tatranu při jeho premiérové sezóně v divizi před třemi lety. 

Prvních dvacet minut přineslo vyrovnaný fotbal. Domácí se nezalekli zvučnějšího soupeře a oděnou jim byl vedoucí gól, když Kingsley Omovie dokázal ve vápně oklamat tři protivníky. Posunul míč na P. Kučeru, který levačkou obstřelil brankáře – 1:0. Zhruba po dvaceti minutách převzali otěže hosté, kteří sice měli územní převahu, ale do šancí se nedostávali. Ve 39. přeci jen dokázali srovnat po laciném gólu. Švarc neudržel středně těžkou přízemní střelu mířící do středu branky a Tichý pohodlně dorazil míč do sítě – 1:1.

Vstup do druhé části měli domácí opět skvělý. Znovu to byl výborně hrající Kingsley Omovie, který ve vápně oklamal tři protivníky. Posunul míč na Kutafina, jenž obstřelil brankáře a mohl slavit premiérový gól v prvním týmu dospělých – 2:1. Za dvě minuty mohlo být srovnáno. Bredler zahrál ve vápně rukou, ale Pejša o dva metry přestřelil Švarcovu branku. V dalších minutách přišel tlak hostů, kteří v rychlém sledu vstřelili dva góly, ale oba nebyly pro ofsajd uznány. Tatran bránil s vypětím všech sil, ale dokázal i podnikat rychlé kontry. V 78. se dostal za obránce Kingsley Omovie, ale jen těsně minul branku. V 82. přišlo vyrovnání. Hosté zahrávali trestný kop. Zeď domácích obránců tečovala míč do tyče. Švarc posléze vytáhl bravurní zákrok, ale na dorážku Eichlera byl krátký – 2:2. Hosté tlačili, ale Švarc předvedl v krátkém sledu dva fantastické zákroky. Když už se schylovalo k třicetiminutovému prodloužení, tak Bredler otálel na půlce s rozehrávkou. O míč přišel. Následoval rychlý kontr do otevřené obrany a hosté ve druhé minutě nastavení rozhodli o svém postupu – 2:3.

Pavel Koutenský: „Klukům nemohu po herní stránce nic vytknout. Dokázali jsme se soupeřem udržet krok fyzicky a v určitých fázích zápasu i herně, ale srazily nás neskutečné individuální hrubky. Všechny góly jsme vlastně soupeři darovali, což je velká škoda, protože kluci si nezasloužili takto vypadnout. Bohužel tyto chyby srážejí i náš celkový výkon. Na tomto musíme zapracovat. Jinak ale kluci zaslouží uznání a pochvalu.“

Tn. Rakovník: Švarc – Černý, Vecka, Bredler, Vrána – Hudousek (68. Čermák), Kutafin, Verner, Novák, P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4551107