Dva rohy vzaly bodový zisk

Tatran Rakovník – Motorlet Praha 1:2 (1:1)

V 1. kole divize přivítali fotbalisté Tatranu ambiciózní tým pražského Motorletu, který se netají myšlenkami bojů o postup do ČFL. Naopak domácí chtěli lépe vstoupit do sezóny než minulý rok. 

Od prvních minut se hrál svižný a kombinační fotbal, k čemuž přispěla obě mužstva. Domácí se více tlačili před branku soupeře a byli odměněni již po šesti minutách, kdy Kingsley Omovie zakryl míč. Uvolnil se. Před vápnem přihrál do strany na osamoceného P. Kučeru, který prostřelil Foferku – 1:0. Radost domácích ale vydržela pouze pět minut. Hosté zahrávali rohový kop a nikým nekrytý Rajnoch poslal, stejně jako na jaře, míč hlavičkou přes celou branku přesně k tyči – 1:1. V dalším průběhu se střídaly útoky na obou stranách. Hosté měli velkou šanci ve 39., kdy nejprve Vecka zády zastavil střelu mířící do odkryté branky a dorážku skluzem zlikvidoval mezi tyče vracející se Kabele. Ve 45. zahrával Vrána trestný kop. Vecka na přední tyči míč jenom lehce lízl, ale Foferku nepřekonal.

Druhá část byla ve znamení optického tlaku domácích. V 54. odcentroval P. Kučera na nabíhajícího Hradeckého, který ve skluzu těsně minul branku. Klíčový okamžik přišel v 81., kdy Verner poslal míč do vápna, který propadl až k Veckovi, který byl sám před Foferkou, ale nastřelil pouze jeho tělo. Trest přišel v 86. min., kdy hosté zahrávali rohový kop. Novák špatně odehrál míč pouze k soupeři a Dvorský prostřelil Kabeleho – 1:2. V nastaveném čase mohl srovnat Vrána, který prošel až na vápno, ale jeho střelu na poslední chvíli zablokoval obránce.

Pavel Koutenský: „Je to velká škoda. Po herní stránce nemohu klukům nic vytknout. Byl to typicky remízový zápas. Prohrát jsme si nezasloužili, ale co je to platné. Neuhlídali jsme dva rohy a máme nula bodů.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý (46. Hynek), Vecka, Bredler, Vrána – Hudousek, Hradecký, Verner, Novák, P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4542471