Smolná porážka u lídra soutěže

Slovan Velvary – Tatran Rakovník 1:0 (1:0)

V dalším kole divize odjeli o záchranu bojující fotbalisté Tatranu na hřiště lídra soutěže do Velvar. 

Prvních dvacet minut přineslo nezáživný fotbal, ve kterém dominovaly obrany. Hosté se dokázali hráčům vedoucího celku vyrovnat v herních činnostech a hlavně je nepouštěli do šancí. Naopak hrozili z nebezpečných brejků, ale P. Kučera prováhal nejlepší okamžik na zakončení. Ve 26. přišlo polevení v koncentraci hostů, ale Müller z bezprostřední blízkosti minul braku. O osudu zápasu rozhodla 33. minuta, kdy obrana Tatranu odvrátila rohový kop pouze pět metrů za vápno, kde se do letícího míče opřel nikým neatakovaný Šalda a výstavní trefou poslal míč do šibenice – 1:0. Těsně před přestávkou mohli domácí zvýšit, ale Müller hlavičkoval těsně nad.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří se kombinační hrou snažili o vyrovnání, ale v rozhodujících okamžicích jim chybělo více odvahy k zakončení. V posledních patnácti minutách přišel tlak Tatranu. Hynek z vápna jen těsně minul branku. Měsíček robinsonádou vyškrábl zpod břevna bombu Nováka na roh. Největší šance přišly v nastaveném času. Bredler vysunul Hynka, který vnikl do vápna. Měsíček už byl překonaný, ale zachránilo ho břevno. Ve třetí minutě nastavení zahrával Novák z půlky standardní situaci. Nejvýše na centrovaný míč vyskočil Vecka, ale jen o dvacet centimetrů minul levou Měsíčkovu tyč.

Pavel Koutenský: „Co k tomu mám říct. Jsem velmi smutný, protože jsme si nezasloužili prohrát. Rozhodla jedna naše nedisciplinovanost po standardní situaci, jinak to byl remízový zápas. V závěru jsme byli lepším týmem a sahali po vyrovnání, ale fotbalové štěstí se od nás odvrátilo zády. To je lepší prohrát 5:0 než takto. Musíme ale co nejrychleji zapomenout a jdeme dál. Čeká nás doma těžký Meteor a tento zápas musíme zvládnout.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Bredler, Vecka, Vild – Hradecký (86. Pidrman), Verner (62. Hynek), Novák, P. Kučera – Kingsly Omovie (62. Dolák), D. Červený (78. Gögh). Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4284017