Tatran zvládl anglický týden na jedničku

Minulý týden byl pro divizní fotbalisty Tatranu pěkně náročný. V neděli se představili v Hostouni, ve středu v Ostré a vše završili sobotním domácím utkáním s Louny. Během šesti dnů tři velmi těžké zápasy. Hlavně ten sobotní s Louny nebyl fotbalově krásný, ale tři body zůstaly doma. 

Ostrá – Tn. Rakovník 1:1 (0:1) pk 4:5

Hned v první minutě zahrozili domácí, ale to bylo na dlouhé minuty z jejich strany všechno. Poté převzali iniciativu hráči Tatranu, kteří lépe kombinovali a měli nebezpečný přechod do útoku. Přišli i šance. Kučerovu křížnou střelu vyškrábl Štěpánek. Gólem neskončily ani dobře se vyvíjející úniky Kingsley Omovieho nebo Hradeckého. Těsně nad letěla hlavička Vilda po rohovém kopu. Do vedení mohli jít hosté ve 36., ale Štěpánek bravurním zákrokem vyrazil penaltu Vernera. Tatran ale nesmutnil dlouho. Ve 42. Verner vysunul na pravém křídle Hradeckého, který přesným pasem našel Kučeru, jenž se nůžkami položil do centru a s pomocí tyče poslal míč do sítě – 0:1. Za minutu ale mohlo být srovnáno. Naštěstí střela skončila těsně mimo Kutovu šibenici.

Druhá část přinesla vyrovnaný fotbal. Domácí se více tlačili na polovinu Tatranu, ale obrana odolávala. Hosté navíc podnikali nebezpečné brejky, ale chyběla přesnější finální přihrávka. V 69. zahrávali domácí rohový kop. Herzán prodloužil míč k zadní tyči, kam si seběhl Petlička a nedal Kutovi šanci. Ve zbylých minutách byli domácí nebezpečnější, ale díky dobré obranné hře Tatranu už skórovat nedokázali.

O vítězi tak musely rozhodnout penalty. Prvním devět střelců bylo neomylných. V dresu Tatranu s přehledem proměnili – Gögh, Verner, Kingsley Omovie, Kučera a Ibraimi. Při desáté penaltě se vytáhl Petr Kut, který střelu vyškrábl od své levé tyče a zajistil Tatranu nejen velice cenné dva body, ale také první penaltové vítězství v sezóně – 4:5.

Pavel Koutenský: „Do zápasu jsme nastoupili koncentrovaně na všech postech, čímž jsme eliminovali tlak domácích a nakonec převzali iniciativu. První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Škoda jen, že z řady šancí přišel pouze jeden gól. Po přestávce se hra vyrovnala. Začali jsme nakopávat a tím dostali domácí do hry. Za celkový přístup, a hlavně za první poločas, jsme si dva body zasloužili.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vild – Hradecký (89. Gögh), Verner, Novák, P. Kučera – D. Červený (75. Dolák) – Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4258970

 

Tn. Rakovník – Louny 1:0 (0:0)

V sobotu vyvrcholil velmi náročný týden důležitým utkáním pro Tatran, který chtěl potvrdit důležité body z Hostouně a Ostré. 

První poločas přinesl málo líbivý fotbal. Domácí pouze nakopávali míče, s čímž si obrana hostů velice snadno poradila. Jedinou šanci měl ve 36. P. Kučera, který si naběhl za obranu na dlouhý pas Vecky, ale sám před Pokorným nastřelil ze strany pouze jeho nohy. Hosté se nedostali k jedinému ohrožení Kutovy branky.

Vstup do druhého poločasu rozhodl celý duel. Kučera zahrával rohový kop, který na přední tyči hlavou lízl Vild, následně se dostal ke Kingsley Omoviemu, který hlavičkoval nechytatelně – 1:0. V dalším průběhu se domácí dostali do několika slibných brejkových situací, ale uklidňující druhý gól nepřidali. Louny zahrozily pouze jednou po trestném kopu, kdy Soukup před Kutem jen o milimetry na centrovaný míč nedosáhl. V závěru už si domácí cennou výhru pohlídali.

Pavel Koutenský: „Hodně důležité utkání, ve kterém jsme hráli o šest bodů a hlavně udržení kontaktu s ostatními soupeři. Výsledkem se to podařilo, ale tři body nám dnes spadly trochu z nebe, když jsme skórovali po standardní situaci, což tak často nebývá. Dnešní výkon nebyl takový, jako v předchozích zápasech, ale mohla se projevit důležitost utkání a také i únava. Táhne to ve dvanácti lidech. Ne, že bychom neměli kádr, ale když se daří, tak nebyl důvod do sestavy výrazně zasahovat. Za poslední čtyři zápasy máme z dvanácti jedenáct bodů, což asi čekal málokdo. Nic ale není hotové. Jdeme stále za svým cílem, kterým je záchrana divize pro Tatran.“

Tn. Rakovník: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vild – Hradecký (82. Hynek), Verner, Novák (72. Gögh), Kučera – D. Červený (64. Dolák), Kingsley Omovie. Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4263156