Prohra po velmi slušném výkonu

Tatran Rakovník – TJ Štěchovice 0:3 (0:1)

Ve středu sehráli fotbalisté Tatranu další přípravný zápas, ve kterém změřili síly s třetiligovými Štěchovicemi. I přes porážku ale domácí podali velmi slušný výkon.  

Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu, k čemuž přispěla obě mužstva. Do první šance se dostal Dolák, který dostal přihrávku za obranu. Vnikl do vápna, ale poslal míč jen do rukavic brankáře. Hosté postupně začali být nebezpečnější v útočné fázi, ale obrana Tatranu pracovala bezchybně nebo byli Štěchovičtí nepřesní v zakončení. Dvakrát se vyznamenal dobrým zákrokem Kubina. Ve 26. ale právě mladý brankář zaváhal, když si vyběhl na hranu velkého vápna pro míč, který mu vyklouzl z rukavic, čehož využil atakující útočník a zakončil do prázdné branky – 0:1. Tatran mohl do přestávky dvakrát srovnat. Nejprve Vrána vysunul do úniku Hynka, který místo přehození vyběhnuvšího brankáře chtěl ještě nahrávat, ale byl vytlačen vracejícím se obráncem. Chvilku na to utekl na pravé straně Ibraimi. Ostrým centrem hledal trojici nabíhajících spoluhráčů, ale Dolák hrudí slabě zakončil.

Druhý poločas přinesl podobný obrázek. Po šesti minutách ale přišla další zbytečná chyba. Vrána neuhlídal protihráče, který snadno překonal Malíka – 0:2. V dalším průběhu brankář Tatranu zlikvidoval tři velké šance soupeře, ale v závěru, po nepovedené rozehrávce Bredlera, potřetí inkasoval – 0:3. Tatran mohl vstřelit čestný gól, ale Hradecký, Hynek nebo Kokarau neměli patřičný klid v zakončení.

Pavel Koutenský: „Kluci podali slušný výkon, ale mrzí mě, už vůči nim, že se zbytečnými ztrátami a nepovedenými přihrávkami, sami vysilují a tím si i kazí dobrý dojem ze hry. Škoda, že se nám nepodařilo zdramatizovat zápas vyrovnání, nebo snížením. Určitě by to klukům dodali nové síly a motivaci.“

Tn. Rakovník: Kubina (46. Malík) – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Dolák, Hynek, Verner, Kutafin, Novák – Kubr. Hokejově střídali: Gögh, Hradecký, Kokarau a Černý. Trenér: Pavel Koutenský. -tělo- 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4103409