Stejný výsledek jako na jaře

Tatran Rakovník – SK Slaný 1:1 (0:0) pk 2:4

Po více jak půlročním čekání se o víkendu opět rozběhla divize B. V rámci prvního kola přivítal Tatran tradičního soupeře – SK Slaný – se kterým vloni, jako s jediným týmem, sehrál obě mistrovská utkání. Jarní duel skončil, stejně jako sobotní zápas, penaltovým vítězstvím Slánských. Jediný rozdíl byl v tom, že na jaře se hrálo ve Slaném a v sobotu na Tatranu.

První deset minut přineslo oboustranně opatrný fotbal, který se odehrával mezi oběma vápny. Zhruba po dvaceti minutách začali tahat za delší konec hosté, kteří byli aktivnější, ale vyložené šance nepřicházely. Jediným náznakem byl volej Nádeníčka, který skončil nad Žulevičovou brankou. Domácím naopak patřilo poslední deset minut před přestávkou. Ve 42. tvrdě napřáhl zpoza vápna P. Kučera, ale Sedlák byl pozorný a na dvakrát míč zkrotil.

Začátek druhé části přinesl mírnou aktivitu domácích, kteří od 60. minuty ovládli hru. Byli nebezpečnější a aktivnější. Odměna přišla v 74., kdy P. Kučera zahrával rohový kop. Vecka na přední tyči míč pustil za sebe na Hrobníka, jeho volej byl nechytatelný – 1:0. Bohužel radost vydržela domácím pouze minutu. Po sérii chyb a špatných odkopů se míč odrazil ve vápně k Nádeníčkovi, který velice snadno přišel ke gólu – 1:1. Tatran nesložil zbraně. Do závěrečného hvizdu byl nebezpečnější, ale šance Hrobníka, Čecha, Nesládka nebo Rotheho v poslední minutě gólem neskončily.

A tak musely rozhodnout penalty. V domácí dresu se trefil Hradecký a Nesládek. Naopak P. Kučera a Hrobník nevyzráli na Sedláka. A protože Žulevič uspěl pouze jednou, tak si hosté odvezli bonusový bod.

Radim Nečas: „Herně nebyl náš výkop špatný. Hlavně v druhém poločasu. Ale soupeř nás potrestal za jedinou chybu v zápase. Podle vývoje je bod málo. Dnes mladší hráči byli herně lepší, než někteří zkušenější.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Borák, Vecka, Hradecký, Vrána – L. Dolák, Verner (71. Rothe), Čech, Hrobník – P. Kučera – Nesládek. Trenér: Radim Nečas. 

fotky ze zápasu na webu

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/6495578