Bojovností vydřené vítězství

SK Štětí – Tatran Rakovník 0:2 (0:1)

Ve 2. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na hřiště SK Štětí. Domácí v prvním kole nehráli, protože tým byl v karanténě kvůli pandemii Covid 19. Hosté přijeli bez zdravotně indisponovaného kapitána Vernera.

Prvních patnáct minut bylo ve znamení tlaku domácích, kteří se tlačili před Žulevičovu branku, ale obrana hostů v čele s Veckou a Hradeckým fungovala bezchybně. Domácí si vytvářeli tlak hlavně díky standardním situacím. Během prvního poločasu kopali třináct rohů a osm trestných kopů ze strany. Jednou měli hosté štěstí, když Müllerova střela těsně minula břevno. Zhruba po pětadvaceti minutách se hra začala srovnávat a ke slovu se dostávali také hosté. První klíčový okamžik přišel ve 34. min., kdy si do vápna naběhl na přihrávku za obranu Nesládek. Byl sražen a následovala penalta. Sám postižený se nemýlil a poslal Sailera do opačného koutu – 0:1. V závěru poločasu měli hosté smůlu. Střely P. Kučery z trestného kopu a následně Nesládka zpoza vápna těsně minuly levou šibenici.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s precizní defenzivou a nebezpečnými brejky. Zpočátku tři, čtyři velmi dobře rozehrané útočné akce nedotáhli k uklidňujícímu gólu. Druhý klíčový moment přišel v 68. min., kdy domácí zahrávali trestný kop. Na míč si naskočil Müller, ale Žulevič bravurním zákrokem na lajně své spoluhráče podržel. Trest přišel za tři minut. Hrobník si ve vápně obhodil protihráče. Byl sražen a Nesládek se ani podruhé nemýlil – 0:2. V závěru mohli skóre navýšit Hrobník nebo Černý, ale první přestřelil Sailerovu branku a druhý nastřelil tělo pod nohy padajícího domácího brankáře.

Radim Nečas: „V prvním poločasu jsme domácím dávali až moc standardních situací, které nás dostaly pod tlak, ale naštěstí jsme v defenzivě pracovali velice dobře. Nahrávalo nám i to, že domácí se více soustředili na jiné věci, než byl fotbal. Zhruba po půlhodině jsme hru srovnali a posléze ovládli. Kdybych byl neskromný, tak řeknu, že naše vítězství mohlo být i vyšší. Jsem ale rád, že si vezeme tři body. Za bojovnost a nasazení si je kluci zaslouží.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Borák, Vecka, Neumann, Hradecký – Hrobník (83. Černý), Čech – L. Dolák, P. Kučera, Rothe (70. Vrána) – Nesládek (90. Šrédl). Trenér: Radim Nečas.