Béčko si s chutí zastřílelo

Tatran Rakovník B – Slavoj Žihle 8:2 (4:1)

V sobotu sehrála rezerva Tatranu další přípravný zápas, ve kterém změřila síly s desátým týmem Plzeňské I. A třídy – Slavoj Žihle. 

Od prvních minut měli domácí mladíci více ze hry a zaslouženě se dostali do vedení, když Kutafin dorazil brankáře vyražený míč – 1:0. Druhou branku přidal po krásné akci Tereschenko – 2:0. Hosté poté mohli snížit, ale Adam Beneš měl při penaltě dobře postavené břevno. Přesto se hostům snížit povedlo, když se po brejku prosadil bývalý hráč Tatranu Jirka Brož – 2:1. Do poločasu ale Tatran udeřil ještě dvakrát. Nejprve Kutafin našel úplně volného Honzu Beneše, který se obtočil kolem brankáře, kterého obstřelil – 3:1. Čtvrtý gól přišel také z kopačky Jana Beneše, který byl sám před brankářem a „housličkami“ jej překonal – 4:1.

Druhá část byla podle stejného scénáře. Domácí byli rychlejší, aktivnější a pohyblivější. Hned po pěti minutách dostal Hora míč za obranu od Hájka. Utekl a obstřelil brankáře – 5:1. Chvilku na to ukázal záda hostující obraně Kutafin a mazácky šajtlí poslal míč kolem vyběhnuvšího brankáře – 6:1. Pak udeřili hosté a opět to byl Jirka Brož, který utekl domácí obraně a obstřelil vyběhnuvšího A. Beneše – 6:2. V 72. dovršil hattrick Kutafin, který opět utekl a tentokrát rohlíčkem obstřelil brankáře – 7:1. Pak přišla možnost pro hosty, kteří zahrávali druhou penaltu, ale A. Beneš vystihl pokus o Panenkovský dloubák a míč stáhl do svých rukavic. Poslední slovo tak měl Hájek, který se uvolnil ve vápně a chytrým obstřelením stanovil skóre zápasu – 8:2.

Václav Eck: „Zápas byl vyvrcholením náročného týdne a splnil to, co jsme chtěli. V prvním poločasu byly v naší hře dobré věci i zápas měl náboj, ale po vstřelení páté branky soupeř trochu rezignoval a už to nebylo takové. Pořád ale je na čem pracovat.“

Tn. Rakovník B: A. Beneš – Zaspal, Černý, L. Šika, J. Kučera – J. Beneš, Lisner, O. Vávra. Tereschenko, Kutafin – L. Dolák. Hokejově střídali: Hájek, Makram, Tauš, Vojtek, Přibyl, Jiřík, Kalous, Andrt. Trenér: Václav Eck. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/5104506