Na Tatran přijede Vltavín

Tatran Rakovník – FC Chomutov 2:1 (1:0) 

V sobotu bylo na programu předkolo celostátního fotbalového poháru – MOL Cup – ve kterém Tatran od 14 hodin přivítal FC Chomutov a protože byl úspěšný, tak se diváci ve středu 15. srpna mají na co těšit. Na Tatran přijede druhý tým loňského ročníku ČFL – Loko Vltavín. 

Prvních patnáct minut bylo v režii Tatranu, který navázal na středeční dobré kombinace. Hrál jednoduše s krátkými rychlými přihrávkami. Do první šance se dostal P. Kučera, ale Švejda parádně zasáhl. Ve 12. min. už se domácí dostali do vedení. Verner na půlce vybojoval míč. Posunul jej na Kingsley Omovieho, který šel středem sám na stopera. Před vápnem se uvolnil a krásnou střelou poslal míč levačkou do šibenice – 1:0. Gól bohužel domácí trochu přibrzdil v aktivitě a začali více myslet na zadní vrátka. Hra se tak vyrovnala. Hosté dokonce do přestávky vstřelili dva góly, ale oba byly z ofsajdu, tudíž nebyly uznány. Ve 36. vyslal Kutafin krásnou uličkou do úniku Hradeckého, který ale křížnou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč branky.

Druhá část začala lépe pro Tatran. Nejprve Švejda zlikvidoval střelecký pokus P. Kučery. Vránova střela se jen těsně nevešla mezi tyče. Hradeckého bombu krásnou robinsonádou vyškrábl Švejda na roh. Po hodině hry ale přišel zasloužený druhý úspěch. Hradecký s Novákem připravili šanci pro Kingsley Omovieho, který se uvolnil ve vápně a bombou pod břevno nedal Švejdovi šanci – 2:0. Hosté ale nesložili zbraně. Za sedm minut zahrávali domácí rohový kop. Místo ohrožení branky ale přišel rychlý brejk s přesným centrem na hlavu nabíhajícího Bočka, který je v těchto případech neomylný – 2:1. Ve zbytku zápasu bylo nebezpečno před oběma brankami, ale skóre už se nezměnilo. I díky tomu, že hosté dvě minuty před koncem netrefili prázdnou branku.

Pavel Koutenský: „Kluky musím za předvedený výkon pochválit. Opět to sice nebylo bez chyb, ale v naší hře byly i pěkné akce a oba góly byly krásné.“

Tn. Rakovník: Kabele – Černý, Vecka, Bredler, Vrána – Hradecký, Novák (88. L. Skoupý), Verner, Kutafin, P. Kučera – Kingsley Omovie (90. Vojtek). Trenér: Pavel Koutenský. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4525391