Závěr pokazil dobrý výkon i výsledek

Tatran Rakovník – FK Králův Dvůr 2:3 (0:0)

V sobotu měli hrát divizní fotbalisté Tatranu mistrovské utkání v Ostré, které ale bylo pro nezpůsobilý terén již ve středu přeloženo. Stejný osud potkal i třetiligové fotbalisty Králova Dvora. Slovo dalo slovo, a tak si oba týmy v sobotu zahráli přátelský zápas. 

První dvacet minut patřilo hostům, kteří se více tlačili na polovinu domácích, ale obrana Tatranu pracovala dokonale a „Cábelíci“ se do šancí nedostávali. Na hře domácích byl znát až moc velký respekt z kvalitního soupeře. Chybělo více odvahy a přidržení míče na polovině soupeře. Zhruba po pětadvaceti minutách se začali hráči Tatranu více a více osmělovat a začali hrozit z nebezpečných brejků. Do první šance se dostal Dolák, který, po Hradeckého vysunutí, utekl po pravé straně, ale křížnou střelou těsně minul. Největší šance hostů přišla ve 41. min., kdy Vrána minul centrovaný míč, který propadl k osamocenému útočníkovi, ale Vrána ještě stačil do střely vložit nohu a míč tečovat na roh. Hned po něm přišla rychlá akce domácích. D. Červený utekl, ale místo nahrávky na osamoceného Hradeckého, volil střelu a minul.

Vstup do druhé části se domácí povedl. Neuběhla ani minuta, když na půlce vyhrál Hradecký souboje se stoperem. Následně krásnou uličkou vysunul D. Červeného, jenž se dostal za záda obránců a mazácky obstřelil vyběhnuvšího brankáře – 1:0. Hosté nesložili zbraně. Začali se více tlačit na polovinu Tatranu a po hodině hry se jim podařilo srovnat. Na vlastní půlce rychle rozehráli přímý kop. Využili zaváhání domácích v koncentraci. Následoval míč za obranu, a byť si Kabele na křížnou střelu sáhl, tak ji vytlačit z branky nedokázal – 1:1. Odpověď domácích byla více než pádná. Za dvě minuty poslal Verner míč za obranu, kam si naběhl Kingsley Omovie. Od brankové čáry vrátil míč proti noze z druhé vlny nabíhajícímu Vránovi, jehož placírka zamířila přesně k vzdálenější tyči – 2:1. Na posledních dvacet minut domácí prostřídali, což se negativně projevilo na výkonu, čehož hosté využili ke vstřelení dvou laciných branek. Nejprve domácí obrana neodvrátila dlouho letící míč po trestném kopu z půlky a „Cábelíci“ střelou z bezprostřední blízkosti srovnali – 2:2. Chvilku na to mohlo být ještě hůře, ale Kabele zneškodnil samostatný únik. Následně mohl vrátit domácím vedení Hynek, ale chyběl mu kousek, aby doběhl uličku od Hradeckého. Brankář byl však u míče dřív. Přesto hosté dokázali devět minut před koncem, průnikovou přihrávkou středem hřiště, otočit skóre po samostatném úniku a kličce Kabelemu – 2:3.

Pavel Koutenský: „Sedmdesát minut se mi náš výkon líbil a byl velice dobrý. Bohužel v závěru jsme si vlastními chybami pokazili nejen dobrý výkon, ale výsledek. Co je platné, že jsme dvě třetiny zápasu hráli velice dobře, když prohrajeme. Na střídajících hráčích byla znát menší tréninková zátěž, bez které to nepůjde a musí na tomto handicapu hodně zapracovat.“

Tn. Rakovník: Kut (46. Kabele) – Ibraimi (60. Pidrman), Vecka, Bredler (80. Verner), Vrána – Dolák (70. Kokarau), Verner (70. Borsuc), Novák (46. Hynek), P. Kučera – Hradecký (70. Vild), D. Červený (60. Kingsley Omovie). Trenér: Pavel Koutenský. -tělo-

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/4186699