Tradičně nepovedený vstup do soutěže

Tatran Rakovník – SK Slaný 0:2 (0:1)

O víkendu byla prvním kolem zahájena divize mužů, ve které okres Rakovník zastupuje Tatran, jenž přivítal na svém hřišti tradičního úvodního soupeře – SK Slaný. Domácí trenér Radim Nečas postrádal zraněného Jana Šrédla, který se zranil v prvním přípravném utkání v Mýtě. 

Domácím se zápas herně vůbec nepovedl, a jak je tomu v divizi tradicí, první duel na domácím hřišti prohráli. Tým za sedm ročníků v divizi dokázal pouze jednou vyhrát úvodní duel a to ve druhém ročníku (sezóna 2016/2017), kdy doma porazil Libiš 1:0. Jinak dvakrát prohrál na penalty. V Chomutově 2:2 pk 4:2 (premiérový ročník 2015/2016) a doma se Slaným 1:1 pk 2:4 (sezóna 2020/2021). A čtyřikrát prohrál. Vše na domácím hřišti. Neratovice 0:2 (2017/2018); Motorlet 1:2 (2018/2019), Slaný 1:3 (2019/2020) a Slaný 0:2 (2021/2022).

Od prvních minut se hrál nezáživný fotbal. Hra se odehrávala mezi oběma vápny. Více ze hry měli hosté ze Slaného, ale šance nepřicházely. Do prvního ohrožení branky se dostal po půlhodině slánský kanonýr Nádeníček, který si prsy sklepl dlouhý míč do běhu, ale levačkou poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče Žulevičovy branky. Domácí zahrozili až dvě minuty před přestávkou, kdy si k zadní tyči naběhl na přetažený míč Hrobník, ale z hranice malého vápna přestřelil.

Druhý poločas přinesl stejný obrázek. Hosté se více tlačili na polovinu domácích, ale ti dobře bránili. Klíčový okamžik přišel po hodině hry, kdy P. Kučera vyhrál na půlce souboj. Utekl. Šel sám na brankáře, ale místo kličky volil lob, který byl nepovedený a Sedlák tak stáhl míč do svých rukavic. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Zhruba v 72. přišel závar před domácí brankou. Nádeníček v prvním pokusu ještě minul míč, ale ten se k němu se štěstím dostal znovu a tentokrát už byl slánský kanonýr bezchybný – 0:1. Domácí gól poslal do kolen. Naopak hosté chytře kontrolovali hru. Osm minut před koncem zahrávali rohový kop. Na přetažený míč si nejvýše vyskočil Nádeníček, a hlavou rozhodl úvodní duel prvního kola divize – 0:2.

Radim Nečas: „Dnes jsme nezahráli dobře. Soupeř vyhrál zaslouženě. Nám chyběla lehkost při hře a důraz v osobních soubojích. Z deseti soubojů jsme devět prohráli. Navíc jsem defenzivní činnost upozorňoval na Nádeníčka a on dal dva góly. Slánský střelec byl ten, kdo dnes udělal zápas.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Lisner, Pecháček, Hradecký, Bělíček (78. Ryška) – L. Dolák (60. Čech), Hrobník, Donkor, Emilianov (72. Rothe), P. Kučera – Kingsley Omovie. Trenér: Radim Nečas. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/7481613