Prohra, tři góly a tři zranění

FK Neratovice – Tatran Rakovník 3:0 (1:0)

Ve 4. kole divize B odjeli fotbalisté Tatranu na horkou půdu tradičního soupeře – FK Neratovice.

Prvních deset minut přineslo vzájemné oťukávání a opatrnou hru. Zhruba po deseti minutách se více osmělili hosté, kteří dobře drželi míč a hledali skulinku v obranném valu domácích. Z toho vzešly dva náznaky, ale šance nakonec nepřišla žádná. Zhruba po třiceti minutách se role vyměnily. Aktivnější začali být domácí, kteří se dostali do jedné šance, ale Žulevič dobrým vyběhnutím situaci zachránil. První jobovka pro hosty přišla ve 28. min., kdy musel pro svalové zranění střídat Vecka. Klíčový moment přišel ve 37., kdy domácí zahrávali trestný kop a Gombáš krásnou střelou přes zeď poslal míč s pomocí tyče do sítě bezmocného Žuleviče – 1:0. Od tohoto okamžiku domácí převzali otěže a byli až do konce zápasu lepším týmem.

Po čtyřech minutách druhé části přišla pro hosty druhá jobovka, když se zranil L. Dolák. V 68. se domácím povedla rychlá křídelní akce z následným centrem, který proletěl malým vápnem, aby u zadní tyče nabíhající Duch poslal míč do odkryté branky – 2:0. Minutu nato hosté potřetí vystřídali, ale hned za další dvě minuty se vážně zranil Nesládek, kterého nakonec odvezla sanitka na operaci do mělnické nemocnice, ale protože hosté už měli vystřídáno, tak dohrávali v deseti, což domácí potrestali krásnou bombou Rejmana – 3:0.

Radim Nečas: „Do prvního gólu to z naší strany nebylo herně špatné. Pak už domácí byli lepším mužstvem a vyhráli zaslouženě. Výsledek mě samozřejmě mrzí, ale větší vrásky mi dělají všechna zranění. U Vecky a Nesládka to vypadá na dlouhodobou absenci, což jsou citelné ztráty.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Borák, Vecka (28. Vrána), Neumann, Hradecký – L. Dolák (49. Věchtík), Verner (68. Šrédl), Čech, Hrobník – P. Kučera – Nesládek. Trenér: Radim Nečas.