Zápas „řídila“ trojice v černém

Tatran Rakovník – SK Aritma Praha 1:2 (0:0)

V 5. kole divize B přivítali fotbalisté Tatranu tým Aritmy Praha, který měl před tímto duelem pouze jeden bod. Domácí naopak chtěli navýšit šestibodový zisk. Trenér Radim Nečas postrádal zkušené Nesládka (zranění) a P. Kučeru (dovolená v Chorvatsku).

Od prvních minut se hrál bojovný fotbal. Hosté byli důraznější v osobních soubojích a rychleji přistupovali k domácím, kterým tak velmi znepříjemňovali rozehrávku a klid na míči. První poločas sice nepřinesl nějakou fotbalovou krásu, ale nadšení a bojovnost všech hráčů se musela divákům líbit. Hosté hrozili hlavně po centrovaných míčích do pokutového území, ale obrana Tatranu si dokázala vždy poradit.

Druhý poločas přinesl opačný obrázek. Důraznější byli domácí, kteří hráli ze zabezpečené obrany. Nepouštěli soupeře do šance a sami dokázali udeřit. V 58. min. vybojoval na vlastní půlce míč Hrobník. Posunul jen na Čecha, který si narazil se Šrédlem. Dostal se za obranu a mazácky mezi nohama vyběhnuvšího brankáře poslal míč do sítě – 1:0. Chvilku na to mohlo být ještě veseleji. Rothe poslal do vápna přetažený míč, který těsně skončil za brankovou čáru, ale v tu chvíli začali úřadovat rozhodčí, kteří nechali pokračovat ve hře. Hned za tři minuty přišel v pokutovém území Tatranu útočný faul na Hradeckého. Opět bez povšimnutí mužů v černém, a tak se hrálo dál a hosté srovnali – 1:1. Domácí se snažili bojovat o vítězství. Hrobník byl faulován ve vápně, ale …. se opět jen usmíval. Za tři minuty se ale už penalta kopala. Vecka podstoupil souboj s útočníkem rameno na rameno a kopala se penalta. Hosté díky penaltě vyhráli, protože v dalším průběhu už rozhodčí Tatranu nic nedovolili – 1:2.

Radim Nečas: „Ve fotbalu se pohybuji dlouho. Dokážu i ledacos pochopit a překousnout, ale to, co jsem zažil dnes, to jsem ještě neviděl. Přitom to byl bojovný fotbal, který se měl rozhodnout na hřišti mezi hráči. Celý týden trénují po práci a pak jim zkazí víkend trojice v černém.“

Tn. Rakovník: Žulevič – Borák, Vecka, Neumann, Hradecký – Verner (80. Černý) – Dolák, Hrobník, Čech, Rothe (80. Vrána) – Šrédl. Trenér: Radim Nečas. 

https://www.zonerama.com/FotoDavidSvoboda/Album/6584456